Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Goran Radman će svjedočiti na suđenju za aferu Nanbudo

Ferenčak i Turković su ponovili da nisu krivi. Tužitelji ih terete da su 1996. kupili zemljište namijenjeno izgradnji centra za invalide, a potom ga prodali Konzumu

Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
21 komentara

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je novo suđenje glavnom tajniku HNS-a Srećku Ferenčaku, koji je u tzv. aferi Nanbudo zajedno s Petrom Turkovićem nepravomoćno osuđen na godinu i pol dana zatvora, ali je presudu u međuvremenu ukinuo Vrhovni sud. 

Na ročištu u petak je rečeno da će Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a svjedočiti na suđenju. Radmana je kao svjedoka predložila obrana, a on će govoriti o namjeri Microsofta, čiji je Radman tada bio predsjednik uprave, da iznajmi poslovni prostor u zgradi koju je trebao izgraditi Nanbudo institut. To, po riječima, odvjetnika optuženih, dokazuje da su njihovi klijenti imali ozbiljnu namjeru stavljanja objekta u funkciju a ne njegove preprodaje. 

Osim Radmana sutkinja će ispitati i Branimira Vlaju, bivšeg šefa uprave Olympusa zbog istih okolnosti kao i Radmana te Željka Uhlira, bivšeg pročelnika za upravljanje imovinom grada Zagreba.  

Ferenčak i Turković su u petak ponovili da nisu krivi za zloporabu položaja i ovlasti kojima su, terete ih tužitelji, zaradili 9,5 milijuna kuna. 

Ferenčak i Turković se, podsjetimo, terete da su od grada Zagreba 1996. po povoljnim uvjetima otkupili zemljište namijenjeno izgradnji centra za invalide, a potom ga po višestrukoj cijeni prodali Konzumu. 

U svojim ranijim obranama odbacili su sve što im se stavlja na teret, ističući da su u projekt uložili vlastiti novac te da nikoga nisu oštetili.

Možda vas zanima i ovo:
Message