Obavijesti

News

Komentari 1

Zagreb: Pljačkaši joj pucali u stan i prekinuli 'Dnevnik'

Zagreb: Pljačkaši joj pucali u stan i prekinuli 'Dnevnik'
4

Pljačkaši pošanskoga kombija pucali su u pod kako bi zastrašili zaposlenike da im daju novac. Jedan metak završio je u stanu Josipe Jogunice

VIDEO

Sjedila sam na kauču i gledala televiziju.  Baš je završavao 'Dnevnik’, bile su  sportske novosti. Odjednom mi je nešto doletjelo u prozor. Razbilo se staklo. Prestrašila sam se strašne buke. Potrčala sam zbunjeno prema prozoru. Iako je bio mrak, vidjela sam muškarce koji su trčali s vrećama u rukama. Shvatila sam da je to metak. Nije mi bilo svejedno, rekla je Josipa Jogunica (75) iz zagrebačkog Zapruđa. U petak oko 20 sati dvojica razbojnika opljačkali su dnevni utržak iz pošte na Meštrovićevu trgu. Bili su maskirani “fantomkama” i obučeni u crno. Radnici Snježana J. (45) i Željko K. (50) iznosili su iz pošte novac i trebali su ga spremiti u kombi parkiran pored pošte, nedaleko od dječjeg igrališta. Lopovi su ih zaskočili, napali ih te im zaprijetili pištoljem.
- Prislonio mi je pištolj na sljepoočnicu, a onda me njime udario u potiljak. Takav strah nisam doživio - rekao je Željko. U pošti radi već 20 godina, a sada su ga prvi put opljačkali. Srećom, lakše su ga ozlijedili.
Pljačkaš je nekoliko puta pucao u pod da ih prestraši. Jedno zrno se odbilo o pod i odletjelo na zgradu nasuprot te razbilo vanjsko staklo prozora na drugom katu u stanu Jogunica. U toj zgradi Josipa živi 65 godina. Kaže da su već više puta pljačkali istu poštu, a i banku koja je tek nekoliko metara od pošte. Razbojnici su odnijeli ukupno šest vreća s novcem i vrijednosnicama. Djeca koja su igrala košarku stotinjak metara od pošte mislila su da netko baca petarde, ali brzo su shvatili da je to pucnjava. Sve su vidjeli. Šokirali su se. U okolnim kafićima i sendvič-barovima bilo je puno ljudi, ali nitko nije vidio pljačku. Policija još traži razbojnike, koji su pobijegli iza zgrade, gdje ih je čekao automobil.



PUCALI NEDALEKO OD DJEČJEG IGRALIŠTA
Pljačkaši su pričekali kraj radnog vremena pošte. Znali su da novac u vrećama iznose radnici. Mogli su ih lako uplašiti. Kombi je parkiran pored pošte i teško ih je itko mogao spriječiti. Nakon pljačke navodno su otrčali iza zgrade u koju je metak odletio.
1) Pošta na Meštrovićevu trgu 2) Dječji park i košarkaško igralište 3) Zgrada u koju je odletio metak 4) Banka 5) Parkiralište automobila 6) Kladionica 7) Sendvič-bar 8)Trgovina mješovitom robom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...