Obavijesti

News

Komentari 32

Zagreb pogodila tuča, na moru bilo bujica, a ponegdje i snijega

Zagreb pogodila tuča, na moru bilo bujica, a ponegdje i snijega
10

Iza 7 sati počeo je pad temperature u višim planinama pa je nakon duže vremena na Dinari i Kamešnici pao snijeg. Na automatskoj mjernoj postaji Velika Duvjakuša na Dinari temperatura zraka je pala na -1°C

VIDEO

Vrijeme u cijeloj Hrvatskoj ovoga petka sve je samo ne proljetno. Nakon kiše koja je padala cijelo prijepodne i rano poslijepodne, Zagrepčane i stanovnike bliže okolice je oko 14.30 sati pogodila i tuča.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb pogodila tuča 00:46

Ciklona i frontalni sustav jutros su prešli preko Dalmacije. Mjestimice je bilo jakih pljuskova, ponegdje i grmljavine, a dijelovima srednje Dalmacije palo je u samo 2 sata preko 50 litara kiše po kvadratnom metru pa je bilo i bujica, piše Dalmacija danas

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Tuča Lokacija: Jurkovićeva

Posted by Ivana Tilošanec on Friday, April 5, 2019

Iza 7 sati počeo je pad temperature u višim planinama pa je nakon duže vremena na Dinari i Kamešnici pao snijeg. Na automatskoj mjernoj postaji Velika Duvjakuša na Dinari temperatura zraka je pala na -1°C, a snijeg pada zadnjih nekoliko sati.

Kiše će danas biti posvuda, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, obilnijih na Jadranu i područjima uz njega, a najmanje na istoku. U gorju će kratkotrajno padati i snijeg. Jako i olujno jugo zamijenit će prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, objavio je meteorolog Zoran Vakula na HRT-u

- Već u subotu stabilnije, mirnije, sunčanije i toplije, uz mogućnost za mjestimice malo kiše uglavnom u Podunavlju i Dalmaciji, a od nedjelje ponovno diljem Hrvatske promjenljivije, uz povremenu mjestimičnu kišu većinom u malim količinama - navodi Vakula.

Jako nevrijeme zahvatilo Dubrovnik

Kako navodi dr. sc. Nataša Strelec Mahović, meteorologinja DHMZ-a, u istočnoj će Hrvatskoj u petak u početku biti djelomice sunčano, zatim oblačnije, osobito od sredine dana, uz mjestimičnu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom. I dalje će puhati povremeno umjeren jugoistočni vjetar i biti razmjerno toplo, uz jutarnju temperaturu oko 10 °C i dnevnu od 16 do 19 °C.

U središnjoj Hrvatskoj tijekom noći će se jače naoblačiti, kiše, često u obliku pljuskova, bit će većinom ujutro i prijepodne, a poslijepodne će se vrijeme postupno smiriti. Jutarnja temperatura još će biti razmjerno visoka, između 8 i 12 °C, a s prolaskom fronte prema kraju dana će osvježiti.

Na sjevernom Jadranu obilnije će kiše biti tijekom noći, a u gorju će s padom temperature uz kišu biti i snijega. Ponegdje valja računati i na mogućnost izraženijeg grmljavinskog nevremena. Jugo će oslabjeti i okrenuti na jugozapadni vjetar. Posvuda će osvježiti, osobito u gorju.

U Dalmaciji u noći i ujutro još će biti jakog i olujnog juga, uz valovito i jače valovito more. Kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom bit će više prijepodne, a upozoravamo i na mogućnost za lokalno izraženije nevrijeme s obilnom kišom. S prolaskom fronte nakratko će zapuhati jak sjeverozapadnjak, a zatim će prema kraju dana vjetar oslabjeti. Temperatura ujutro od 8 do 13 °C, danju od 13 do 16 °C.

Obilne kiše, ponegdje i jačeg grmljavinskog nevremena bit će i na južnom Jadranu. Veći dio dana još će puhati jako, u početku i olujno jugo pa će more na otvorenom i dalje biti jače valovito.

U subotu na kopnu prolazno smirivanje vremena, te većinom suho, djelomice sunčano i malo toplije, a od nedjelje vrijeme pravo proljetno - promjenljivije uz povremenu kišu.

I na Jadranu u subotu sunčanije, uglavnom suho i toplije, a od nedjelje uz promjenljivu naoblaku gotovo svakodnevno mjestimice može biti kiše, prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor