Obavijesti

News

Komentari 7

Zagreb prepun boja i zvukova: Indijski festival kočija u gradu

Zagreb prepun boja i zvukova: Indijski festival kočija u gradu
19

Posjetitelji će moći sudjelovati u proslavi na Trgu Bana Jelačića i u Parku Zrinjevac, gdje će moći gledati tradicionalni indijski ples, slušati glazbu u pratnji posebnih instrumenata i pjevati

VIDEO

Zagreb će oživjeti zvucima i bojama dok Rathayatra, drevni indijski festival kočija, po prvi put prolazi gradom, najavljuje veleposlanstvo Indije. Egzotičnu drvenu kočiju, ukrašenu i obojanu u žarke boje, vući će ručno od Europskog trga preko Trga Bana Jelačića do Parka Zrinjevac. 

Uz procesiju, posjetitelji će moći sudjelovati u proslavi i pratiti kulturni program na Trgu Bana Jelačića i u Parku Zrinjevac, gdje će moći gledati tradicionalni indijski ples, slušati glazbu u pratnji posebnih instrumenata i pjevati.

Svake godine, u više od 500 gradova diljem globusa, stotine ljudi lokalno i turista sudjeluju u vuči kočija koje nose božanstva Gospodina Jagannatha, Balarama i Subhadre u velikoj procesiji koju prate glazbene izvedbe, plesanje i veselo pjevanje. Jagannatha znači "Gospodar Univerzuma", a Njegov prekrasan osmjeh i velike oči prizivaju radost i nadu onih koji Ga vide.

Rathayatra festival je prvi put proslavljen u indijskom gradu Jagannatha Puri-ju prije više od 2000 godina, a na Zapad ga je doveo A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, osnivač ISKCON-a, u San Francisku 1967. godine. Globalno prisustvo festivala danas nadilazi granice Indije.

Festival počinje u 17:00 sati tradicionalnom ceremonijom otvaranja na Europskom trgu, a završava u 20:00 sati u Parku Zrinjevac kulturnim programom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...