News

Komentari 182

Zagreb: Prosvjeduju frizeri, a u podne se zatvaraju i kafići

Zagreb: Prosvjeduju frizeri, a u podne se zatvaraju i kafići

Frizeri traže uvođenje niže stope PDV-a od 13% na frizerske usluge s ciljem razvoja struke. Prosvjeduju i ugositelji. Kafići se u Zagrebu u 12 sati zatvaraju na sat vremena

Frizer danas prosvjeduju na Markovom trgu. Frizeri traže sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem i premijerom Andrejem Plenkovićem. Traže uvođenje niže stope PDV-a od 13% na frizerske usluge s ciljem razvoja struke. Inicijativu za nižu stopu PDV-a podržavaju Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i udruga Glas poduzetnika (UGP).

U priopćenju medijima naveli su svoje zahtjeve.

Razlozi za prosvjed:

U podne se očekuje i prosvjed ugostitelja.

- Danas, 8.10.2020 organizira se akcija ugostitelja, u trajanju od 1 sata. U vremenskom periodu od 11:58-12:58 neće se posluživati gosti jer se traži obustava naplata PDV-a do 1.3.2021, snižavanje PDV-a na hranu, krediti za likvidnost i krediti za investicije. U akciji sudjeluju velike tvrke kao što su Leggiero, Batak grill, pizzeria Oliva, Vivas barovi, History village i sl. Organizator je Nacionalna udruga ugostitelja. Razlog toga je taj što država stvara nepovoljnu poduzetničku klimu. Od 500 ispitanika ustanovilo se da 60% bilježi pad veći od 50% - javljaju nam se ugostitelji.

 

Najčitaniji članci