Obavijesti

News

Komentari 6

'Smjena Bezera nije upitna ako nađemo materijalne dokaze'

'Smjena Bezera nije upitna ako nađemo materijalne dokaze'
8

Tridesetak prosvjednika traži smjenu zamjenika pročelnika Gradskog ureda za promet Mije Bezera. Tvrde da je on zažmirio na nepravilnosti u poslovanju Cammea

VIDEO

U Zagrebu pred Gradskim poglavarstvom prosvjedovali su taksisti okupljeni u Sindikat hrvatskog vozača.

Tridesetak prosvjednika traži hitnu smjenu zamjenika pročelnika Gradskog ureda za promet Mije Bezera. Tvrde da je on izravno pogodovao Taxi Cammeu i da je zažmirio na njihove nepravilnosti u poslovanju.

Nakon što se iz posla povukao Zubakov Oryx, i to zbog nelojalne konkurencije, bivši djelatnici Cammea odlučili su javno progovoriti koga su u Gradu Zagrebu morali podmićivati da bi mogli raditi. Korupcija se uvukla u gradsko poglavarstvo, tvrde bivši zaposlenici Cammea. Teške optužbe spremni su potkrijepiti dokazima, javlja HRT. Roman Ukmar, bivši kontrolor u Taxi Cammeu, navodi da su Uskoku predali sve relevantne dokaze koji potvrđuju da je Mijo Bezer primio novac u kuverti. Bezer je, navodno, primao novac kako bi Cammeo nesmetano mogao raditi mimo zakona. Prozvani Bezer još je u utorak na konferenciji odbacio sve optužbe. Rekao je samo da ako postoji prijava on će odgovarati policiji.

Predsjednik sindikata Miljenko Goćin zajedno s još dva vozača-prosvjednika otišao je na razgovor s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Ispred Poglavarstva došao je i Miroslav Hofman, glasnogovornik Taxi Cammea koji je rekao da su raspisali natječaj za 250 radnih mjesta. Zanimljivo, to je točno onoliko koliko je ljudi otpustio Oryx Taxi. 

U jednom je trenutku izbila svađa između prosvjednika i Hofmana. Taksisti tvrde da Cammeo svojim vozačima duguje nekoliko plaća, a sada nudi nova radna mjesta. Kažu da ne žele raditi za takvu tvrtku.  

''Trebamo materijalne dokaze''

Danas smo svoj cilj postigli. Razgovarali smo s Milanom Bandićem, dogovorili sastanak sa državnim inspektoratom i inspekcijom cestovnog prometa koji bi trebali češće i nenajavljeno provoditi kontrole taksi prijevoznika u Zagrebu, rekao je Miljenko Goćin, predsjednik Sindikata hrvatskih vozača nakon susreta s gradonačelnikom Bandićem. 

Kako kaže, kaznene prijave su podnijeli Državnom odvjetništvu i sada je na njima da reagiraju. Za problem taksista u Zagrebu od sad će biti zadužen Davor Jelavić.

Novost je da će se uskoro oduzimati licence taksi prijevoznicima koji u godini dana dviju dvije kazne od 8.000 kuna. 

- Nažalost, kada čovjek kaže da je u petak radio smjenu 14 sati u taksi Cammeu u ponedjeljak završi na razgovoru u policiji. Trebaju na materijalni dokazi i pozivam sve koji ih imaju da se jave - rekao je Goćin. 

Što se tiče smjene Mije Bezera, Gočin kaže da ona nije upitna ukoliko se uspije dokazati da je pogodovao Cammeu.

- Problem nije malen. Iza njega očito stoji netko ili nešto više od ovog Poglavarstva i svih nas - zaključio je Goćin. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca