News

Komentari 14

Zagrebački ZOO ima novu bebu: Zebre Sabina i Gustav dobili mladunče, još se ne zna spol

Zagrebački ZOO ima novu bebu: Zebre Sabina i Gustav dobili mladunče, još se ne zna spol

Jako smo sretni i sve je dobro prošlo. Na svijet nam je stigla u jutarnjim satima, a za deset minuta je već bila spremna i na nogama, rekao nam je ravnatelj ZOO-a Damir Skok

U Zoološkom vrtu grada Zagreba na svijet je došla mala zebra. Riječ je o novom mladunčetu Sabine i Gustava. S njima živi i jednogodišnja Iskra, zebrica kojoj su ime prošlo proljeće nadjenuli zagrebački vatrogasci.

POGLEDAJTE VIDEO ZOO dobio bebu zebru

- Jako smo sretni i sve je dobro prošlo. Na svijet nam je stigla u jutarnjim satima, a za deset minuta je već bila spremna i na nogama. Još uvijek ne znamo kojeg je spola, jer je sad majka stalno oko nje i vrlo je zaštitnički nastrojena, a mi ih ne želimo uznemiravati, a i kod zebri je teže odrediti spol. No pustit ćemo ih nekoliko dana pa ćemo se pozabaviti i time, a onda ćemo ići u izbor imena, kao što smo i kod Iskre, koja je stigla taman nakon potresa - rekao nam je ravnatelj ZOO Zagreb Damir Skok.

Zagreb: Mladunče zebre novi je stanovnik Zoološkog vrta

Inače, Sabina je zebra stara devet godina, dok Gustav ima 24 godine. Prvo mladunče ovog para je trogodišnja Cheeza kojoj su ime dali članovi grupe Dubioza kolektiv. Cheeza je u međuvremenu premještena u zoološki vrt u Brašovu u Rumunjskoj.