News

Komentari 28

Zagrebačkim umirovljenicima, uz pomoć i 100 kuna božićnice

Zagrebačkim umirovljenicima, uz pomoć i 100 kuna božićnice

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec prosinac 2021. i božićnica u iznosu od 100 kuna isplaćivat će se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte

Zagrebačkim umirovljenicima s malim mirovinama bit će isplaćena novčana pomoć za prosinac, a uz to će im biti isplaćena i božićnica od 100 kuna, izvijestili su u utorak iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec prosinac 2021. i božićnica u iznosu od 100 kuna isplaćivat će se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte, stoji u priopćenju.

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune novčana pomoć i božićnica isplatit će se u srijedu, 15. prosinca, a korisnicima koji novčanu pomoć i božićnicu primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od petka 17. prosinca. Umirovljenici koji istu ne prime na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate. Nakon tog roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji - prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima - prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.700 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine. U prvoj skupini umirovljenika su oni čija je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno te imaju pravo na 400 kuna mjesečne pomoći, u drugoj skupini su umirovljenici s mirovinom ili mirovinom i ukupnim prihodom od 900,01 do 1.200 kuna mjesečno i imaju pravo na 300 kuna pomoći na mjesec, a u trećoj su oni čija je mirovina ili mirovina i ukupni prihod od 1.200,01 do 1.700 kuna mjesečno i imaju pravo na novčanu pomoć od 200 kuna.

Dodatne informacije mogu se dobiti na adresi Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1, priopćeno je.

Najčitaniji članci