Obavijesti

News

Komentari 5

Zagrepčanin pisao policiji: Heroj koji nas je pratio do bolnice... Hvala mu. Žena je rodila curicu

Zagrepčanin pisao policiji: Heroj koji nas je pratio do bolnice... Hvala mu. Žena je rodila curicu

Zagrebački policajac Josip bio je u službenom vozilu na vrlo prometnom križanju Radničke i Heinzelove ulice. Ugledao je automobil koji trubi i vozača koji je povikao: "Žena mi rađa!"

Svaka sekunda je bila bitna, beba je u vozilu krenula van! U toj silnoj frci nisam mu se stigao zahvaliti. Najmanje što sada možemo učiniti jeste javno ga pohvaliti što vjerujem da će i njegovi nadređeni prepoznati i adekvatno ga nagraditi. Takvi ljudi to zaslužuju!, napisao je otac iz Zagreba u emailu koji je stigao na adresu PU zagrebačke.

Sve se odvijalo u petak 5. svibnja oko 14.40 sati dok su počele uobičajene gužve u prometu. Policajac Josip obavljao je svoje redovne dužnosti, u to vrijeme nalazio se zaustavljen na znak crvenog svjetla na semaforu na jednom od najprometnijih raskrižja u Zagrebu, Radničke i Heinzelove ulice.

U jednom trenutku, primijetio je da automobil pored njega daje zvučne signale odnosno da trubi, vozač se okreće prema njemu i traži pomoć. 

- Žena mi rađa! - glasno je policajcu povikao vozač, koji je na suvozačevu mjestu vozio rodilju. 

- Pomozite nam, na putu smo za Vinogradsku bolnicu, a gužva je! - zavapio je otac policajcu, koji nije oklijevao ni trenutka.

Brzo je uključio svjetlosne i zvučne signale te se zajedno s obitelji Tomić krenuo probijati kroz prometnu gužvu.

Dolaskom pred bolnicu, na ulazu za hitni prijem podigla se rampa, žurno i sigurno su ušli unutra.

- Sretno - glasno im je povikao policajac Josip, no nije bio siguran je li ga netko u toj žurbi čuo.

Ipak ostao mu je osjećaj zadovoljstva da je uspio pomoći u ovim, budućim roditeljima, najvažnijim trenucima.

- Obitelj Tomić dočekala je svoje prvo dijete te imala je veliku sreću, samo 20 minuta kasnije na svijet im je stigla djevojčica. Nakon 20 dana kada su emocije došle na svoje mjesto, a beba ugodno smjestila u toplini svoga doma, otac je odlučio e-mail porukom na adresu zagrebačke policije pohvaliti našeg policajca - ponosno su izvijestili iz zagrebačke policije.

 - Policijski službenik koji je dana 5. svibnja 2023. oko 14.40 sati na križanju Radničke i Heinzelove ulice bio u službenom vozilu policije učinio je nešto, što vjerujem sam ne smatra toliko velikim ni bitnim činom. No mojoj supruzi, meni i našoj maloj djevojčici, tada još u trbuhu, učinio je nešto na čemu ćemo mu zaista biti zahvalni. Ponio se poput pravog heroja u vozilu i uz upaljene rotirke doveo nas u rekordnom vremenu do Vinogradske bolnice gdje je supruga u nepunih 20 minuta nakon toga bila porođena - napisao je zahvalni otac.

Izrazio je želju i osobno zahvalti policajcu pa je ostavio svoje podatke uz napomenu da će mu biti dosta i pet minuta razgovora uz čvrsti stisak ruke.  

- S pohvalom su upoznate sve ustrojstvene jedinice Policijske uprave zagrebačke, a što je inače praksa naše policijske uprave, cijenimo kada naši policijski službenici ponosno, odgovorno i zakonito obavljaju sve svoje zadaće i vodimo brigu da to doznaju svi koji su dio tima zagrebačke policije - priopćila je PU zagrebačka.