Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

Zagrlio je tatu nakon 45 dana: 'Ovo će biti naš najljepši Božić'

KONAČNO SVI ZAJEDNO Dobročinitelj je tati i braći platio karte za SAD. Oduševljeni Šimun se ne odvaja od njih ni trenutka. Plan je da obitelj bude zajedno mjesec dana

Foto: Privatni album
22 komentara

Kad je Šimun ugledao tatu i braću zanijemio je od osreće. Moje srce je konačno cjelovito, kazala je Martina Stojanović, majka hrabrog dječaka iz Županje koji je krajem kolovoza otputovao na Floridu na operaciju.

- Ovo će sigurno biti naš najljepši Božić! Šimun uz pomoć hodalice radi svoje prve korake, a nakon gotovo četiri mjeseca razdvojenosti cijela obitelj je konačno na okupu - uzbuđeno kaže mama Martina.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Plan je da tata te braća Tomislav i Noa-Matija na Floridi provedu mjesec dana. Tako će obitelj zajedno biti na Božić, ali i Novu godinu.

- Jutro nakon što su tata i braća došli, Šimun je, čim se probudio, zvao dečke u akciju - smije se Šimunova majka.

Za sreću obitelji Stojanović pobrinuo se dobročinitelj koji je želio ostati anominan.

- Suprugu se javio gospodin i rekao mu da Šimunu želi pokloniti obitelj za Božić i osigurao za njih povratne karte - ispričala je Martina.

Od kad su tata i braća došli, Šimun se ni na trenutak ne odvaja od njih.

- Ja ga više ne zanimam - smije se Martina.

POGLEDAJTE VIDEO Šimun prohodao s protezom: Dinamo, ma nije bitno koji si...

Dok razgovara s nama, još ne vjeruje da gleda svoje mušketire na okupu kako se maze i gledaju crtiće. Obitelj Stojanović vrijeme koje je pred njima planira maksimalno iskoristiti. Istovremeno maleni Šimun na Paley institutu nastavlja fizikalne terapije. Martina nam kaže kako su liječnici iznenađeni Šimunovim napretkom.

- Njihova očekvanja su bila da bi on sad trebao stabilno stajati uz pomoć hodalice, a Šimun već korača - kazala je majka hrabrog dječaka.

Šiminu je prije nešto više od deset dana stigla prvu proteza na koju su čekali mjesec i pol dana, jer ona mora ‘leći’ savršeno. Procjena liječnika je, kaže Martina da je pred Šimunom još tri mjeseca terapija. Žele biti sigurni da Šimun može samostalno hodati, sagnuti se, penjati po stepenicama.

ZAVRŠILA HUMANITARNA AKCIJA Za Šimunov korak skupljeno je 87.650 kuna aukcijom dresova!

Podsjetimo, Šimun je rođen bez 25 kostiju u nogama, a prije operacije nije imao koljeno ni kuk, a ima i zapetljanje živaca kralježnice. Na Floridi ga je sredinom rujna devet sati oprirao vrhunski tim koji je predvodio dr. Paley. Malenom heroju su rekonstruirali kuk, izvadili mu duplicirani femur, amputirali natkoljenicu lijeve noge i napravili rekonstrukciju stopala desne noge. Šest tjedana proveo je u gipsu.

To vrijeme uz Šimuna su bili mama Martina i tata Tomislav.Šest tjedana od teške operacije skinuli su gipsiće, a tata se morao vratiti u Hrvatsku kako bi bio sa ostalom dvojicom sinova. Prve korake malenog Šimuna ostatak obitelji gledala je do sad uživo preko mobitela.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message