Obavijesti

News

Komentari 263

'Zahvaljujem se ljudima koji su pomogli da pokopamo anđela'

'Zahvaljujem se ljudima koji  su pomogli da pokopamo anđela'
1

Tihomir Repinac tri dana nije mogao pokopati mrtvorođenog sina jer nije imao 1000 kuna za grob. U Komunalcu nisu dali da plati na rate. Pomogli su mu dobri ljudi

VIDEO

Teško mi je, ali u ovoj boli jedina utjeha su nam ljudi koji su nam pomogli da možemo pokopati svojeg anđela, kroz suze priča Tihomir Repinac (51) iz Lipika. 

Supruga Valentina (31) u srijedu je kod kuće rodila mrtvo dijete. Završila je u bolnici, a Tihomir je u podstanarskom stanu ostao sa sinom (3). 

- Još jučer nisam znao hoću li ću moći pokopati bebu. Siromašni smo, nemamo novca. U Komunalcu u Pakracu rekli su mi da prvo donesem 1000 kuna pa će mi odobriti ukopno mjesto. Pitao sam mogu li platiti u dvije rate, rekli su mi da se to plaća u gotovini i da pronađem novac. Pomirio sam se s tim, izašao, ali nisam znao gdje i od koga da tražim novac. Još mi je teža bila pomisao što ću reći svojoj Valentini. Kako ću joj reći da ne mogu pokopati dijete - bio je užasnut. 

Novac je došao i iz Francuske. Neka je gospođa uplatila 150 eura. Hvala svima koji su nam pomogli, rekao je Tihomir. Mrtvorođenu bebu pokopao je u subotu u podne

Zahvaljujući dobrim ljudima koji su pročitali priču u novinama, Tihomir je sakupio dovoljno novca da može pokopati mrtvorođenog Petra. U samo pola dana uplatili su mu 8000 kuna. U pomoć mu je priskočio i Grad Pakrac. 

- Novac je došao i iz Francuske. Neka je gospođa uplatila 150 eura. Hvala svima koji su nam pomogli – rekao je Tihomir. Mrtvorođenu bebu pokopao je u subotu u podne. Majka nije mogla biti na pogrebu jer je još u bolnici. 

- Valentina je nesposobna za rad, a ja povremeno cijepam drva, kopam kanale, čistim. Živimo od 950 kuna socijalne pomoći i 280 kuna dječjeg doplatka - očajan je.

Ne može pronaći posao, nema čime prehraniti dijete 

Obitelj Repinac ima sina (3) i teško živi. Tihomira nitko ne želi zaposliti. Svi koji im žele pomoći novac mogu uplatiti na račun PBZ-a: Tihomir Repinac, Trg Franje Tuđmana 3, 34552 Lipik, broj tekućeg računa 2340009-3211237463.

Komunalac: Postupili smo odgovorno i profesionalno

U Komunalcu tvrde da su oni postupili odgovorno i profesionalno.  

- Gospodin Repinac je u četvrtak  21. 02. došao u prostorije Komunalaca  kako bi ishodio potrebnu dokumentaciju za ukop  pokojnika, pošto obitelj ne posjeduje grobno mjesto bilo je potrebno da se  prethodno zakupi grobno mjesto te izdaju potrebne dozvole za ukop. Na upit koliko to sve košta odgovoreno mu je da se sveukupni iznos kreće oko 1000 kuna, a on je rekao da to neće moći  platiti, pa mu je savjetovano da s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi može zatražiti pomoć od nadležnih socijalnih službi i da će se to riješiti kad se dodjeli grobno mjesto - navodi Komunalac d.o.o. iz Pakraca. 

Dodaju kako je Repinac istovremeno, zajedno sa djelatnikom Komunalaca, otišao na groblje gdje je odabrano grobno mjesto te je Repinac pozvan da u petak ujutro dođe u Komunalac sa potrebnom dokumentacijom kako bi se formalizirao zahtjev do kraja, a način plaćanja u tom trenutku uopće nije bio upitan. 

- U petak u jutarnjim satima nazvao me  novinar da iznesem svoje mišljenje o nastalom problemu, nisam mu mogao odmah odgovoriti jer nisam bio informiran o istom, te sam nakon provjere unutar Komunalaca utvrdio činjenično stanje i odmah sam u 10.14 sati nazvao  gradonačelnika Grada Lipika s namjerom  da  zajedno riješimo problem. Od gradonačelnika sam dobio odgovor da će oni osigurati sredstva za pomoć obitelji i da će oni snositi sve  troškove. U 10.20 sati nazvao sam  novinara 034portal i obavijestio o činjenici da je grobno mjesto dodijeljeno još jučer i da je riješen problem plaćanja, te sam ga zamolio pošto on kontaktira Repinca, da ga pozove da dođe u Komunalac i do donese  dokumentaciju koju smo zatražili prethodni dan i  formalno potpiše potrebne dokumente. Gospodin Repinac je došao negdje poslije 11 sati i sve je formalizirano - navodi Marijan Pierobon, direktor Komunalca. 

Smatra da je Komunalac d.o.o. Pakrac u ovoj situaciji postupio odgovorno i profesionalno. 

- Koristimo priliku da još jednom ožalošćenoj obitelji izrazimo sućut - zaključuje Pierobon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 263
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu