Obavijesti

News

Komentari 135

"Zahvalna sam roditeljima, jer ovo je moglo i gore završiti..."

"Zahvalna sam roditeljima, jer ovo je moglo  i gore završiti..."
1

Svi mladi roditelji koji imaju problema s podizanjem djeteta, neka se obrate institucijama, rekla je ministrica i dodala: 'Ovo je bio jedan vapaj u pomoć koji se na sreću dobro završio...'

VIDEO

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u četvrtak je uoči sjednice Vlade ispred Banskih dvora potvrdila da su pronađeni roditelji ostavljene djevojčice ispred župnog ureda Dobrog pastira u Brestju te da je istraga u tijeku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kristijan Kolonić (17) prvi pronašao ostavljenu bebu iza crkve u Sesvetama: " Bilo mi je najbitnije da je beba dobro i da se netko za nju pobrine" Reporteri : Maja Furjan, Ivana Kovačić

Posted by 24sata on 27. srpnja 2017

 

Istaknula je zabrinutost za mlade obitelji koji pokazuju da nemaju snage niti spremnosti da brinu o sebi i svojoj djeci. Ukazala je i na problem nezaposlenosti mladih i sve veći broj razvoda koja najteže pogađaju djecu.

Pozvala roditelje da se, ako treba institucijama obrate legalnim putem

Stoga je pozvala roditelje koji se ne mogu brinuti o svojoj djeci da se legalnim putem obrate institucijama i zatraže pomoć.

- Svi mladi roditelji koji nisu u stanju ili procjenjuju da imaju problema s podizanjem ili odgajanjem djeteta, neka se legalnim putem obrate institucijama i mi ćemo svakako pomoći. Nije sramota tražiti pomoć. Postoje i drugi načini, institucije postoje i spremne su pomoći djetetu - poručila je Murganić dodajući kako je slučaj dobro završio. 

- Ovo je bio jedan vapaj u pomoć koji se na sreću dobro završio. Na neki način sam i zahvalna roditeljima da su se odlučili na ovakav čin jer je moglo i gore završiti, imamo u sjećanju loših iskustava - rekla je Murganić dodavši kako će nadležni centar za socijalnu skrb ispitati okolnosti zašto su to roditelji učinili, njihove sposobnosti, odrediti skrbništvo.

- Vidjet ćemo u kojoj fazi je ispitivanje sposobnosti i okolnosti zbog kojih su to roditelji učinili. Hoće li se ići na oduzimanje roditeljske skrbi, mislim da ne treba ni sa čim žuriti. Najvažnije je da je dijete zbrinuto, da je zdrava, da nije zlostavljana i nije zapuštena. Možda je to bio neki čin očaja - rekla je ministrica. 

Najavila je izmjene Obiteljskog zakona kojima će se nastojati pratiti potrebe obiteljskih centara na terenu i smjer njihove preventivne i savjetodavne uloge. Istaknula je i kako se razmišlja da se Zakonom o socijalnoj skrbi omogući za obitelji s malom djecom fleksibilnije određivanje zajamčenih minimalnih naknada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...