Obavijesti

News

Komentari 18

Zahvatila ga elisa gumenjaka: Ozlijedila ga je i strgala kupaće

Zahvatila ga elisa gumenjaka: Ozlijedila ga je i strgala kupaće
4

Šibenik: Na plaži ispred turističkog naselja Nijemac (71) je u nedjelju gumenjakom naletio na kupača Njemca (63). Elisa propelera zadala mu je niz ozljeda po tijelu

VIDEO

Na plaži ispred turističkog naselja Solaris kraj Šibenika njemački turist W.H. (71) u nedjelju oko 12 sati je 3,5 metarskim gumenim brodom naletio na kupača, također Nijemca T. B. (63). Elisa propelera zadala mu je niz ozljeda po tijelu, nogama i rukama. 

- Njegov sunarodnjak spuštao je gumenjak u more po lošem vremenu. Vjetar i valovi su nosili brod, zbog čega je on upalio vanbrodski motor, iako je iz prostora u kojem su bili kupači morao brod izvesti na vesla - rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

"Čuo sam strašan krik"

- Iz smjera plaže čuo sam strašan krik, koji je valjda čuo čitav autokamp. Otrčao sam prema kriku i vidio čovjeka u moru, a kraj njega gumeni brodić. Skočio sam i počeo ga izvlačiti. Već tada sam vidio da obilno krvari. Osim kože, elisa mu je rastrgala i kupaće gaće, pa sam ga ogrnuo ručnikom da ga golog ne izlažem pogledima ostalih kupača. Rana na nozi je ozbiljno krvarila. Na nju sam stavio kompresivni zavoj, a na ruku običan. Ubrzo su stigli Hitna pomoć i policija. Srećom, ozljede nisu onako ozbiljne kako se u prvi tren mislilo - ispričao nam je spasilac Solarisove plaže Filip Pancirov (22).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Unesrećeni Nijemac imao je sreće što je naletio Filip koji mu je znao više nego stručno pružiti prvu pomoć. On je, naime, apsolvent Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Nedjelja mu je bila posljednji radni dan na mjestu spasioca, a već sutra kao viši fizioterapeut odlazi stažirati u Opću bolnicu Šibenik.

"Nije zamijetio kupača"

- Turist je spuštao gumenjak u more gdje se obično brodovi spuštaju. Međutim, zbog snažnog juga nije ga mogao veslima izvesti iz prostora ograđenog plutačama, pa je krenuo upaliti motor. Motor nije htio upaliti, pa je prčkao po njemu i izgubio je plažu iz vida. Dao je 'čok', nakon čega je motor odjednom upalio i brodić je krenuo. Nije zamijetio kupača koji također ništa nije mogao vidjeti,  jer je na površini ronio s disaljkom i gledao u morsko dno -  opisuje Filip nesreću kako ju je uspio rekonstruirati iz razgovora s oba Nijemca. 

Dan poslije nesretni T. B. nije bio raspoložen za razgovor. Rekao je samo da ga sve boli i da ne zna hoće li moći voziti automobil kad mu 5. listopada završi godišnji odmor. Protiv W.H. će policija Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog ugrožavanje posebnih vrsta prometa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović