Obavijesti

News

Komentari 16

'Zainteresirana sam za kupnju Političke škole u Kumrovcu'

'Zainteresirana sam za kupnju Političke škole u Kumrovcu'
11

Mislim da ovo mjesto ima potencijala za razvoj turizma, prije svega kulturnog. Iznimno poštujem povijest i kulturnu ostavštinu Kumrovca, izjavila je Yu, koja u Kumrovec želi dovesti što više turista

VIDEO

Jiang Yu, kineska poduzetnica i predsjednica velike pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry, posjetila je Kumrovec i svojim dolaskom potvrdila nagađanja da je ozbiljan kupac za Političku školu, piše Zagorje.com. U pratnji suradnika i članova CSEBA-e (Kinesko jugoistočna europska poslovna asocijacija)  Yu je obišla propalo zdanje kumrovečke Političke škole i zatim razgovarala s okupljenim novinarima, piše Zagorje.com.

Jiang Yu je izjavila da joj je ovo treći posjet Kumrovcu, ali da je 'nakon svakog posjeta prepuna emocija'. 

- Mislim da ovo mjesto ima potencijala za razvoj turizma, prije svega kulturnog. Iznimno poštujem povijest i kulturnu ostavštinu Kumrovca - izjavila je Yu i dodala da u Kumrovec želi privući što veći broj turista. 

- U pripremi su brojni planovi za razvoj Kumrovca - kazala je Yu. Na pitanje novinara planira li se javiti na natječaj za kupnju Političke škole, Yu je odgovorila da je izrazito zainteresirana za investiciju. 

- Još nismo dogovorili fiksni iznos ulaganja koji planiramo ovdje uložiti, ali naš investicijski tim radi na evaluaciji objekta. Znat ćemo više nakon evaluacije - kazala je.

Iako još nema definitivnog dogovora, kumrovečki načelnik Robert Šplajt je ocijenio da je posjet gospođe Yu velika stvar, koja bi imala pozitivne efekte na cijelu općinu. 

- Gospođa Yu izrazila je ogroman interes za ulaganje u kumrovečke mrtve kapitale. Čekali smo ovo 25 godina, da se pokrene gospodarstvo, turizam i da propale objekte privedemo svrsi - istaknuo je Šplajt. 

Kako kaže, ideja kineskog ulagača je razvoj kulturnog, pa zatim i zdravstvenog i rekreacijskog turizma. Ako se Kinezi doista odluče na ulaganje u Političku školu, investirat će i u druge objekte, poput Titove vile, Spomen doma...

Kumrovec je uvijek bio interesantan ulagačima, ali ovo je najozbiljnija inicijativa do sada i zato imamo mnogo optimizma. Vjerujemo da je došao trenutak da se problemi u Kumrovcu riješe - zaključio je načelnik Kumrovca i zaključio da je lik i djelo Josipa Broza Tito nešto čega se ova općina ne srami. 

U pratnji kineske delegacije bio je Mario Rendulić iz CSEBA-e koji je također istaknuo kako je ovo velika stvar za Kumrovec i da su u tijeku evaluacije nakon kojih ćemo imati podatke koliko bi se novca ulagalo u ovaj, ali i druge projekte.

- Kinezi su takav narod da kad nešto kažu, to i ispune. Osim ulaganja u Kumrovec, u ovoj županiji zanimaju ih i Krapinske toplice - izjavio je Rendulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.