Obavijesti

News

Komentari 2

"Zajedno protiv korupcije" u Varaždinu: Zviždači su prvi na liniji borbe, ali i prvi otpisani!

"Zajedno protiv korupcije" u Varaždinu: Zviždači su prvi na liniji borbe, ali i prvi otpisani!

Kada postaneš zviždač tek tada shvatiš kako je to biti sam. Nestanu ti poznanici, postaješ stranac za kolege s posla,a mnogi ti se prestanu javljati ističe predsjednica Udruge POMAK i zviždačica Adrijana Cvrtila.

VIDEO

Zviždači - prvi na liniji obrane od korupcije, zbog svojeg dizanja glasa, prvi postaju - otpisani. S tom porukom udruga POMAK koju je osnovala zviždačica Adrijana Cvrtila u Varaždinu 13. svibnja pozivaju na akciju „Zajedno protiv korupcije!“. Cilj im je motivirati građane na borbu protiv korupcije te pomoć i zaštitu zviždača

Promotivna akcija će se održati od od 10 do 13 sati na varaždinskom Franjevačkom trgu. Akcija se održava s potporom Fonda za aktivno građanstvo (The Active Citizens Fund) kojeg financiraju vlade Norveške, Lihtenštajna i Islanda.

- Kada postaneš zviždač tek tada shvatiš kako je to biti sam, ističe predsjednica Udruge POMAK i zviždačica Adrijana Cvrtila.

- Nestanu ti poznanici, postaješ stranac za kolege s posla, a mnogi prestanu odgovarati na tvoje pozive i mailove. Svi zviždači prolaze kroz to, i zato smatram da se ovo društvo mora pobrinuti bolje za svoje zviždače koji su prva linija obrane u borbi protiv korupcije - kaže Cvrtila. 

Članica udruge, Varaždinka Alema Ježić dodaje kako je teško dobiti primjerenu sudsku zaštitu:.

"Pritisci, zastrašivanja, prijetnje i javna difamacija dođe odmah nakon medijskih istupa. Tada morate imati barem podršku svoje obitelji jer kolege na bivšem poslu mogu vidjeti što se njima može dogoditi“.

U trenutku kada prijavite sumnju na počinjenje kaznenog dijela najčešće niste svjesni posljedica koje slijede nakon toga, kaže Kristina Topolovec.

- Znate da radite ispravnu stvar i jednostavno u tom trenutku nesvjesno a ipak svojim izborom počnete sasvim novi život Nema uputa, ne može vam pomoći nikakvo svjedočanstvo ili tuđi primjer. Teško je objasniti i samome sebi a ne i drugima oko sebe u kojoj mjeri vam se počne mijenjati život - kaže  Topolovec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Iranski predsjednik je mrtav!
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranski predsjednik je mrtav!

Loše vremenske prilike ometale su spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme
U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Vladimir Putin izrazio sućut Iranu
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Vladimir Putin izrazio sućut Iranu

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje