Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zaklao strinu i njenog posinka: Minković osuđen na 29 godina

Minkovića se teretilo da je u noći na 24. studenog prošle godine provalio u kuću strine Marije Minković (77) u kojoj je bio i njezin posinak Siniša (50). Zaklao ih je nazubljenim nožem dugim 19,5 centimetara

Zagreb: Izrečena presuda Damiru Minkoviću zbog dva teška ubojstva
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31 komentara

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu nepravomoćno je osudila Damira Minkovića na 29 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja strine Marije Minković (76) i njenog posinka Siniše (50). Za svaki zločin dobio je 15 godina, no kazna je objedinjena.

Minković se može žaliti na presudu u roku 15 dana. Nakon presude vraća se u Remetinec gdje će čekati pravomoćnost sudske odluke. Optužnicom ga se teretilo da je u noći na 24. studenog prošle godine između 23 i 6.30 sati na adresi III. Struge u Zagrebu provalio u kuću strine Marije Minković (77) dok su ona i njezin posinak Siniša (50) bili u sobama.

Nazubljenim nožem, oštrice duge 19,5 centimetara, oboje ih je zaklao. Strinu je četiri puta porezao po vratu, a Sinišu tri. Cilj mu je bio naći novac za kojeg je mislio da je Marija skrivala te je prekopao vitrinu. Ondje ga nije bilo te je na kraju uzeo ono što je našao u njezinom novčaniku. Jutro nakon zločina svjedokinja ga je vidjela na autobusnoj postaji kako nešto baca u kontejner za plastiku. U njemu su pronašli njegov nazubljeni nož, kojim se prije dvije godine hvalio na svom Facebooku te je na njemu bilo tragova krvi žrtava. On se branio kako je bacao letke iz poštanskog sandučića, no sudsko vijeće u to nije povjerovalo s obzirom na to da mu je kanta za papir bila u dvorištu.

U obrazloženju presude sutkinja je pročitala i kako ga je snimila kamera na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, gdje je kupio jednosmjernu kartu za Beograd. Prije putovanja svugdje se raspitivao za pozajmicu od 1800 eura, no nije ju dobio. Isti iznos pokušao je posuditi u Srbiji, a ondje ga nije dočekala zaručnica, kako je bio tvrdio na ispitivanju. Kao olakotnu okolnost kod izricanja presude uzeli su njegovo teško djetinjstvo, no nabrojili su i da je ranije osuđivan za razbojništvo, tešku krađu i prijetnje. U vrijeme ubojstva bio je na uvjetnoj slobodi te su mu to sada poništili.

Možda vas zanima i ovo:
Message