Obavijesti

News

Komentari 171

Culej spomenuo slučaj Lalovac, no ni HDZ-u se to nije svidjelo

Culej spomenuo slučaj Lalovac, no ni HDZ-u se to nije svidjelo
11

HDZ-ov Ivan Ćelić istaknuo je žaljenje što je kolega Culej iz njegove stranke spomenuo slučaj navodnog obiteljskog nasilja u obitelji Lalovac te smatra to neprimjerenim

VIDEO

Zastupnici su u srijedu nastavili sa radom, a prije nego su krenuli s raspravom o Prijedlogu zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, zatražili su stanke. Ivan Lovrinović u ime Kluba Promijenimo Hrvatsku zatražio ju je kako bi progovorio o modelu otkupa MOL- ovih dionica, Ivan Pernar u ime Kluba Živog zida kako bi upozorio na nedopustivo vođenje sjednica potpredsjednika Željka Reinera, Miro Bulj u ime Kluba Mosta kako bi rekao ponešto o pitanju elektrane Peruča, Silvano Hrelja u ime Kluba HNS- a i HSU- a kako bi obavijestio o novostima umirovljenike koji primaju inozemnu mirovinu, a plaćaju poreze te naposljetku Branko Bačić u ime Kluba HDZ- a kako bi progovorio u događajima koji su se dogodili u petak u Saboru.

Neka nam Slovenija i Srbija vrate dugove

Ivan Lovrinović u ime Kluba Promijenimo Hrvatsku poručio je kako se dionice INA- e mogu otkupiti od MOL- a vraćanjem financijskih sredstava koje nam duguju Srbija i Slovenija. 

- Čini se da je Hrvatska jedina zemlja u Europi koja ne vodi računa o novcu svojih poreznih obveznika, građana, koje je davno posudila nekome, a danas ne inzistira na tome da se taj novac vrati. Slovenija ponovno inzistira i pokreće pitanje Ljubljanske banke. Hrvatska je od 931 milijuna maraka, preuzela kao javni dug dvije trećine, oko 600 milijuna maraka. Jedinu trećinu od 931 milijun maraka Ljubljanska banka isplaćuje nakon presude suda proteklih tjedana, ali ne isplaćuje s kamata. To je nedopustivo. Ako obračunamo kamate, to ispada oko dvije milijarde eura. U Srbiji je uloženo u hidroelektranu Obrenovac oko 580 milijuna njemačkih maraka. Za tu protuvrijednost trebala je dobivati tzv subvencioniranu struju, a nije dobila struju ni novce. Kad obračunamo srbijanski dug, to je također oko dvije milijarde eura.  Gospodo, zašto ne pitate predsjednika Vučića i Cerara kad će platiti dug? Umjesto da oni koji su došli na ideju da se za otkup INA- e prodaje HEP, gospodo, primite se posla i vratite ono to je Hrvatska nekome dala, a nemojte prodavati hrvatsku imovinu - poručio je Lovrinović.

Pernar: Ovo su opasni presedani i želim se izboriti za slobodu govoru

Ivan Pernar u ime Kluba Živog zida istaknuo je kako je danas ponovno u ovom visokom Domu nakon incidenta koji se dogodio u petak kad su njega i Ivana Sinčića prisilno izbacili iz sabornice na nalog potpredsjednika Željka Reinera.

- Mi smo u petak pokušali upozoriti na sav kriminal koji se povezuje s bivšim predsjednikom HDZ, a tijekom izlaganja je moj kolega Sinčić više puta bio prekinut. Predsjedavajući Reiner nije prekidao samo njega nego i druge bez obzira iz kojih su stranaka. Smatram da svaki zastupnik ima pravo na svoje vrijeme koje mu Poslovnik daje. Ja imam pravo na dvije minute replike i 10 minuta pojedinačne rasprave. Nije uloga predsjedavajućeg Reinera da bude svakom loncu poklopac i da dobacuje, komentira i ometa. Nedopustivo je da se kolegi Bunjcu, zastupniku u hrvatskom saboru, saborski stražar otima mobitel iz ruke, tim više što je cenzura po Ustavu zabranjena. Oduzimanje mobitela imalo je za isključivo cilj spriječiti da javnost vidi što se ovdje događa. U 25 godina postojanja Hrvatskog sabora nije se dogodilo da se nad nekim primijenila onakva vrsta sile koja je na meni primijenjena. Ovo su opasni presedani i želim se izboriti za slobodu govoru. Ovim putem navješćujem da svaki idući put kad me predsjedavajući Reiner bude prekidao, ići ću do kraja sve dok me saborska straža neće nositi - poručio je Pernar. 

'Nužno je da predsjednik Sabora reagira i zaštiti građane'

Branko Bačić u ime Kluba HDZ- a također se osvrnuo na dramatičnu situaciju koja se dogodila u petak. Najprije se ispričao svim građanima zbog neprimjerenih scena koje su se događale.

- Sabor je najviše državno tijelo koje bi itekako u hrvatskoj javnosti trebalo čuvati svoj dignitet. No, čuvanje digniteta ovisi o našem ponašanju, prvenstveno u načinu na koji se međusobno ophodimo. Temeljna uloga predsjedavajućeg, predsjednika Sabora je vođenje računa o poštivanju poslovnika kako bi prema onim zastupnicima koji se ne drže toga mogao provesti normalnu raspravu koja priliči visokom Domu. Nažalost, postoje određeni kolege koji ne poštuju saborske zastupnike niti osobe na koje se referiraju u svojim raspravama te ih grubo vrijeđaju i zato je nužno da predsjednik Sabora reagira i zaštiti građane - rekao je Bačić dodavši kako će od sad u Klubu HDZ- a kad se bude raspravljalo o skidanju imuniteta po privatnim tužbama voditi računa kako se svi ponašaju u tim raspravama te da će razmisliti hoće li čuvati imunitet zastupnika ako se nastavi sa ovakvom praksom ponašanja koja se trenutno odvija na raspravama. 

Petrov: U Saboru nije mjesto za prosvjede i egzibicionizam

Predsjednik Sabora Božo Petrov istaknuo je kako se slaže s Pernarom da svatko ima pravo govoriti dvije ili 10 minuta, ali i kako u Poslovniku ne postoji mogućnost udaljavanja od teme. Predsjedavajući je zadužen, naglasio je, da se provodi konstruktivna rasprava prema Poslovniku. 

- U više navrata sam rekao da ću dopustiti određeno vrijeme da se određeni zastupnici, pogotovo novi, mogu upoznati s Poslovnikom, a mislim da je to vrijeme isteklo. Mislim da su tri mjeseca dovoljna da se zastupnici upoznaju s tim koja prava i obveze imaju. Ukoliko će se rasprava voditi na način da će svatko od 151 zastupnika koristiti dvije minute da govori o čemu god hoće, onda pokušajte zamisliti na što će to ličiti. Predsjedavajući je zadužen za to da se provodi konstruktivna rasprava i Poslovnik. Ja obećajem da ćete, kad ja vodim sjednicu, imati dvije minute da pričate, ali nećete ih imati da pričate o čemu god hoćete. Ukoliko želite prosvjede i ekshibicionizam, za sve to postoji primjereno mjesto, ali tome nije mjesto u Saboru- poručio je Petrov. 

SDP- ov zastupnik Bojan Glavašević poručio je Petrovu da je prekršio Poslovnik.

- Nije primjereno da nam držite lekcije, čak i nama koji smo novi u Saboru-  rekao je Glavašević.

Bulj: Hrvatska nema strategiju oko svojih vodnih bogatstava

Miro Bulj u ime Kluba zastupnika Mosta govorio je o plinskoj termoelektrani koja bi se gradila u Peruči, a kojoj se građani protive.

- Ovom gradnjom plinske termoelektrane dogodila bi se ekološka katastrofa. Plinska centrala na Peruči bila bi kontinuiran element koji bi stvarao 270.000 litara otpadnih voda dnevno koje bi odlazile u rijeku Cetinu. Studija o utjecaju na okoliš sama zaključuje da nema nikakvog utjecaja na okoliš, a sami projektanti kažu da sve te vode imaju kiseline, to je čista kontradikcija. Bila bi uništena flora i fauna, a studija je na internetu nedostupna. Zašto su ovakve elektrane odjednom samo kod Hrvata isplative dok se u drugim zemljama ispravljaju. Hrvatska nema strategiju oko svojih vodnih bogatstava- poručio je Bulj. 

Nakon pauze o Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji

Nakon što su iskoristili stanke, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević obrazložila je prijedlog Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Istaknula je kako se ovaj Zakon prenosi iz ingerencije Ministarstva demografije u Ministarstvo pravosuđa. Novi Zakon donosi se zbog nedorečenosti prethodnog, odnosno preklapanja kaznenog i prekršajnog djela nasilja. Novim Zakonom su unesene određene novine koje se odnose na zaštitne mjere kao  obvezni psihosocijalni tretman, zabrana približavanja, uznemiravanja ili uhođenje žrtve nasilja u obitelji i njeno udaljavanje iz zajedničkog kućanstva. Sudu se daje mogućnost da sve ove zaštitne mjere može izreći i prije samog pokretanja prekršajnog postupka. 
Žrtva nasilja u obitelji, prema novom Zakonu, ima pravo na pristup službama za potporu žrtvama nasilja u obitelji, pravo na djelotvornu psihološku i drugu stručnu pomoć i potporu tijela, organizacije ili ustanove za pomoć žrtvama nasilja u obitelji, pravo na zaštitu od zastrašivanja i odmazde, pravo na zaštitu dostojanstva tijekom ispitivanja žrtve kao svjedoka, pravo na pratnju osobe od povjerenja pri poduzimanju svih radnji u kojima sudjeluje, pravo da na njezin zahtjev, bez nepotrebne odgode, bude obaviještena o ukidanju zadržavanja ili bijegu okrivljenika te stavljanju izvan snage odluke o izricanju zaštitnih mjera i ukidanju mjera opreza koje su određene radi njezine zaštite, pravo na tajnost podataka čijim bi se otkrivanjem mogla ugroziti njezina sigurnost ili sigurnost bliskih osoba te pravo zahtijevati isključenje javnosti u postupku pred sudom, pravo na opunomoćenika u postupku, pravo, na vlastiti zahtjev, biti obaviještena o poduzetim radnjama povodom njezine prijave i o ishodu postupka, pravo biti ispitana bez neopravdane odgode nakon podnošenja prijave, pravo zahtijevati da bude ispitana u postupku pred sudom te pravo da se daljnja ispitivanja provode samo u mjeri u kojoj je to nužno za potrebe prekršajnog postupka, pravo biti ispitana na policiji od strane osobe istog spola, pravo na izbjegavanje kontakta s počiniteljem prije i tijekom postupka, kada su za to osigurani uvjeti, pravo na policijsku zaštitu i osiguranje, po nalogu suda, u svrhu neometanog uzimanja osobnih stvari prilikom napuštanja zajedničkog kućanstva te druga prava propisana Zakonom o kaznenom postupku, osim onih prava koja se odnose isključivo na žrtve kaznenih djela.  

Zakon se posebno odnosi na djecu koja su žrtva nasilja

Nadalje, propisane su određene obveze za nadležna tijela u postupanju prema žrtvi nasilja u obitelji - obzirno postupanje, poučavanje o njenim pravima na njoj razumljiv način, obveza uvjerenja da je pouku o pravima žrtva razumjela, skrb o pravima žrtve tijekom postupka i drugo.

Kako je Mišević naglasila, intencija Zakona posebno je stavljena na postupanje s djecom koja su žrtve nasilja. 
- Dijete koje se saslušava, a mlađe je ispod 14 godina, mora biti u odvojenoj prostoriji bez nazočnosti službenih osoba u vidu suca, dakle video linkom. Ovo je nešto što je pandan odredbi Kaznenog zakona. Ako je dijete žrtva nasilja u obitelji, nadležno tijelo u vidu socijalne skrbi će se pozvati da postavi posebnog skrbnika djetetu. Zakonom se propisuje obveza svim nadležnim tijelima da u slučaju sumnji na počinjenje kaznenog djela prekršaja u obitelji, o tome izvijeste nadležne institucije. Dakle riječ je o zdravstvenim radnicima, djelatnicima u ustanovama socijalne skrbi, osobama zaposlenim u odgojno-obrazovnim ustanovama, stručnim radnicima zaposlenim u vjerskim ustanovama, humanitarnim organizacijama, udrugama civilnog društva, dakle svim institucijama koje mogu imati saznanja- istaknuo je te naglasila kako se Zakonom propisuje da i ne prijavljivanje sumnji na počinjenje ovih prekršaja također povlači za sobom prekršajnu odgovornost.

Nasilje u obitelji, prema Zakonu, kategorizirano je kao:  tjelesno nasilje, tjelesno kažnjavanje ili drugi načini ponižavajućeg postupanja prema djeci u "odgojne svrhe", psihičko nasilje koje je kod žrtve prouzročilo povredu dostojanstva il uznemirenost,  spolno uznemiravanje, ekonomsko nasilje koje žrtvu stavlja u ponižavajući položaj ekonomske ovisnosti o
počinitelju nasilja.

Članovi obitelji u smislu ovoga Zakona su: bračni drug, izvanbračni drug, životni partner, neformalni životni partner, njihova zajednička djeca te djeca svakog od njih, srodnici po krvi u ravnoj lozi, srodnici u pobočnoj lozi zaključno do trećeg stupnja, srodnici po tazbini u bračnoj i izvanbračnoj zajednici do zaključno drugog stupnja, posvojitelj i posvojenik. A odredbe ovoga Zakona primjenjuju se i na bivšeg bračnog druga, bivšeg izvanbračnog druga, bivšeg životnog partnera, bivšeg neformalnog životnog partnera, osobe koje imaju zajedničko dijete te osobe koje žive u zajedničkom kućanstvu.

Za nasilje pred djecom 6000 kn kazne ili 30 dana zatvora

Za počinjenje nasilja, počinitelja će se kazniti za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1000 kuna ili kaznom zatvora do 90 dana. 

Onaj tko počini nasilje u nazočnosti djeteta ili osobe s invaliditetom, morat će platiti kaznu od 6000 kuna ili odraditi kaznu zatvora u trajanju od najmanje 30 dana. 

Ako je nasilje počinjeno na štetu djeteta ili osobe s invaliditetom, počinitelj će se kazniti za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od najmanje 10.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju od najmanje 45 dana.

Svakim ponavljanjem nasilja, povećava se i novčana kazna od 5000 do 15.000 kuna, ali i kazna zatvora. 
Osobe koje ne prijave policiji ili državnom odvjetništvu počinjenje nasilja u obitelji za koje su saznale u obavljanju svojih poslova, također će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od najmanje 3000 do 20.000 kuna.

Najčešće se radi o nasilju nad ženama

Zastupnik Živog zida Ivan Sinčić iznio je statističke podatke MUP- a o broju žrtava nasilja. Istaknuo je kako se najčešće radi o nasilju nad ženama.

- Od 2003. godine kada je donesen prvi Zakon, svake godine je prijavljeno između 11.500 i 17.500 počinitelja, a broj žrtava takvih djela kreće se između 14.500 i 22.200 od čega su žene žrtve u 64 do 71 posto slučajeva. Po broju žena koje su ubijene svake godine, radi se o zabrinjavajućem broju od 22 do 45 žena godišnje. Nažalost, postoji duga praksa neprijavljivanja nasilja zbog straha od počinitelja, dugih sudskih procesa, niske kazne za počinitelje, nepovjerenja u nadležne institucije...- istaknuo je Sinčić naglasivši kako su najveći uzroci nasilja ekonomski problemi. 

Država se mora bolje organizirati

Mostov Miro Bulj istaknuo je problem alkoholičara te kako je potrebna bolja organizacija sustava.

- Ako alkoholičar počini nasilje u obitelji, sud nalaže da ga mora pratiti klub liječenih alkoholičara. Ti klubovi su neorganizirani i potrebna je bolja organizacija sustava- rekao je Bulj. 

Mostov Marko Sladoljev smatra kako do povećanog broja slučajeva nasilja u obitelji dolazi i i zbog toga što Hrvatska nema dovoljno reguliran institut zajedničkog roditeljskog skrbništva.

SDP- ov Željko Jovanović naglasio je kako  je za prevenciju nasilja u obitelji ključna škola. 

- Škola je mjesto gdje mi prevencijom možemo smanjiti pojavnost nasilja i spriječiti sve one probleme koji nastaju zbog nasilja. Nažalost naše vrijeme danas, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu, je obilježeno zastrašujućim porastom nasilja u kojem svaki čovjek može biti žrtva bezumnog nasilja kojim je nasilje samo po sebi jedino svrha. I zato ja i danas ovdje ponavljam i ponavljat ću dok god budem govorio da je besmisleno suprotstavljati se uvođenju obrazovanja za zdravlje, obrazovanja za građansko društvo i demokracije u škole jer je to jedini način da mladi ljudi od najranije dobi poštuju sami sebe, ali da poštujući sami sebe poštuju i svoje prijatelje, svoje roditelje, svoje učitelje i nastavnike i to je jedini put da u svakom društvu nasilja bude manje nego što ga ima danas- poručio je Jovanović. 

Mostova Ines Strenja- Linić istaknula je i problem porasta nasilja nad starijim osobama. 

- Nasilje nad starijim osobama je u velikom porastu, a zapravo jedan veliki dio toga se ni ne prijavljuje zbog sramote starijih ljudi jer ne žele prijaviti svoju djecu- istaknula je Strenja- Linić dodavši kako nasilje u obitelji ne poznaje razlike u obrazovanju ili ekonomskoj situaciji.

SDP- ova Romana Jerković istaknula je kako SDP podržava proširenje definicije obitelji obzirom na donošenje Zakona o doživotnom partnerstvu.

- Mi u klubu SDP-a držimo da je nasilje nad ženama uključujući i obiteljsko nasilje nešto što potkopava temeljne vrijednosti našega društva i držimo da su sve državne institucije dužne učiniti iskorak, učiniti napredak i u zakonodavstvu i u policijskom postupanju i u procesuiranju i zaštiti žena i u senzibilizaciji javnosti za ovaj društveni problem- rekla je Jerković.

Ivan Pernar iz Živog zida podsjetio je na slučaj nasilja u Pitomači. Smatra kako su žene većinom žrtve nasilja zbog ekonomskih razloga i upravo iz ekonomskih razloga ostaju sa suprugom nasilnikom.

- Nikada neću zaboraviti slučaj Marijane Fel iz Pitomače koju je bivši suprug nasilnik, inače član HDZ-a, zlostavljao. Žene pristaju na odnos s nasilnikom iz ekonomskih razloga. Kuća je bila od supruga pa je Marijana deložirana te je još dobila i drakonsku zakonsku kaznu. Kod nas se vrši nasilje jačih nad slabijima. Kao argument za ometanje u raspravi koristi se argument sile, što smo vidjeli i ovdje u Saboru. Kako se vodi sabor, tako se vodi i država - rekao je Pernar. 

HDZ- ov Ivan Ćelić, inače psihijatar u Klinici za psihijatrijske bolesti Vrapče, istaknuo je medicinsko- pravni problem kada se govori o obveznom liječenju od ovisnosti. 

- Dakle, sudac izriče mjeru obveznog liječenja od ovisnosti bez ikakve medicinske dokumentacije, a smatram da svakako treba postojati medicinska dokumentacija. Činjenica je da je puno puta nasilje posljedica ovisnosti, ali sudac nije taj koji može izricati mjeru obveznog liječenja od ovisnosti ukoliko nema medicinske dokumentacije, pa će tu trebat mijenjati članak 18.- istaknuo je Ćelić dodavši kako ne treba smetnuti s uma da ima slučajeva gdje su i muškarci žrtve nasilja u obitelji.

'Nasilje nije u porastu, nego je postalo brutalnije'

HDZ- ova Irena Petrijevčanin Vuksanović istaknula je kako nasilje nije u porastu nego je nasilje postalo brutalnije te u njemu sudjeluje sve veći broj članova obitelji. Podsjetila je na prošlogodišnji slučaj brutalnog ubojstva supruge, djeteta pa na posljetku samoubojstva počinitelja koji se dogodio prošle godine u Španskom u Zagrebu koji dokazuje kako institucije tada nisu odradile dobro svoj posao. 

- Dokazano je tada da su institucije opetovano griješile u procjeni rizika od kobnog ishoda i u kojem nisu poduzele sve što su mogle- rekla je Petrijevčanin Vuksanović dodavši da u Zakonu treba razmotriti i situaciju nasilja između djevojke i dečka koji su u vezi , ne žive na istoj adresi te nisu obitelj, ali i razraditi situaciju s osobama s invaliditetom i treće životne dobi. Ujedno se pita i što je s roditeljima koji vrše nasilje nad djecom. No, istaknula je da je donošenje ovog Zakona pozitivan pomak. 
- Prvi cilj ovog Zakona je sprječavanje obiteljskog nasilja kroz pravovremeno udaljavanje žrtve od nasilnika i sprječavanje opetovanog nasilja. A drugi cilj je, ako se već nažalost to nasilje dogodilo, onda se maksimalno trebao pokušati smanjiti dodatni stres i traumatizacija žrtve u cijelom tom postupku - poručila je.  

HDZ-ovac izrazio žaljenje što je Culej spomenuo slučaj Lalovac 

Nakon stanke zastupnici su nastavili sa zasjedanjem i raspravom oko prijedloga Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. SDP- ov Nenad Stazić istaknuo je problem da neke policijske uprave reagiraju na prijave nasilja, a neke uopće ne.

Replicirao mu je HDZ- ov Stevo Culej spomenuvši slučaj koji je nedavno izašao u javnost njihovog stranačkog kolege Borisa Lalovca.

- Oni sitni se prijavljuju, odvodi ih policija, za koju kažete da nije upućena u svoj posao. Pitam vas jeste li vi upućeni u slučaj izvjesne Anastazije? Neću dalje jer su me mnogi od vas molili nemoj, ali jeste li  upućeni u slučaj nasilja u obitelji jednog vašeg kolege? Niste čuli za to, svi se pravite toše, nitko ne zna ništa o tom slučaju. Progovarate ovdje o raznim slučajevima, potvrđujete jedni drugima, a ne spominjete to što se supruga vašeg kolege, gospođa Anastazija žalila vama, Milanki Opačić, Zoranu Milanoviću, Igoru Dragovanu, Orsatu Miljeniću. Vi ste njega zaštitili na štetu žrtve. Žalila se i policiji koja je provela istragu, prijavila DORH-u, ali svi šute. Kome smo mi odgovorni, toj žrtvi ili optuženom u ovom slučaju - poručio je Culej.

Stazić mu je odgovorio kako on osuđuje svako obiteljsko nasilje te mu poručio kako je upravo on zadnji koji ima pravo govoriti o nasilju.

- Osuđujem svako obiteljsko nasilje, bez obzira tko ga je počinio. Ali, vi gospodine Culej, koji ste neki dan u Saboru odgurivali, nasrtali na kolegu Pernara, posljednji ste koji bi imao pravo govoriti o bilo kakvom nasilju - odgovorio mu je Stazić. 

Zbog spominjanja konkretnog slučaja njihovog kolege, Klub SDP-a zatražio je stanku nakon čega je Sabina Glasovac naglasila kako je SDP upoznat sa slučajem Lalovac te da ništa ne cenzuriraju, ali zbog dobrobiti njihova djeteta zamolila je da se rasprava o ovom Zakonu ne povedete u tom političkom smjeru. 

- Naravno da svako nasilje ima ime i prezime. Svi smo svjesni i svi smo vidjeli i upoznati smo s onim što je govorio Culej. Gospodine Culej, niste u pravu kad govorite da je SDP šutio o ovom slučaju. Vrlo smo se jasno očitovali, kao i kolega Lalovac, koji je kazao da se povlači iz javnog i političkog života sve do trenutka kad će institucije odraditi svoj posao i da će to učiniti zbog zaštite dijeteta. Nema zabranjenih tema, možemo mi nastaviti i u ovom tonu, nije nikakav problem, ali mislim da na takav način nećemo pridonijeti kvaliteti ovog zakona, nećemo pridonijeti zaštiti djece koja se u ovom trenutku nalaze u vrlo nezahvalnoj situaciji. Molim vas, u ime tog dijeteta da ne razvlačimo ovu konkretnu obitelj. SDP je protiv svake vrste nasilja, posebno protiv nasilja u obitelji, a što je istina između dvoje ljudi u njihovom privatnom životu, unutar četiri zida, znaju samo njih dvoje i eventualno njihova djeca. Najteže se braniti od optužbi koje se odnose upravo na prostor unutar četiri zida, jer to je brisani prostor, tu je malo svjedoka. Zato institucija moraju utvrditi što se zapravo događalo. Ne želimo ništa cenzurirati, niti gušiti bilo koju temu, ali zapitajmo se koliko pridonosimo zaštiti od nasilja u obitelji. Ako nam je samo želja politički poentirati, onda ćemo ključnu poantu promašiti - poručila je Glasovac. 

HDZ-ov Ivan Ćelić istaknuo je žaljenje što je kolega Culej iz njegove stranke spomenuo taj slučaj te smatra to neprimjerenim. 

- Kao što je kolegica Glasovac rekla, ovdje najviše ispašta malodobno dijete - rekao je Ćelić dodavši kako se slaže sa Stazićem da u pojedinim policijskim upravama odmah reagiraju kada se radi o nasilju, a ima onih koje su po tom pitanju malo fleksibilnije i ne reagiraju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Avion kružio preko sat vremena iznad Zagreba: 'Dočekali su nas vatrogasci, ljudi su paničarili...'
DRAMA NA LETU ZA Göteborg

Avion kružio preko sat vremena iznad Zagreba: 'Dočekali su nas vatrogasci, ljudi su paničarili...'

Avion Ryanaira koji je sinoć trebao poletjeti iz Zagreba za Göteborg kružio je iznad Zagreba više od sat vremena, javlja nam čitateljica