Obavijesti

News

Komentari 53

Zalaganjem i radom u Saboru niste uopće zaslužili te plaće

Zalaganjem i radom u Saboru niste uopće zaslužili te plaće
1

Dosta je bahatosti saborskih zastupnika i njihovih prevelikih plaća. Smanjite ih za 35% jer u današnjoj neimaštini ne pokazuju suosjećanja prema svome narodu

VIDEO

Pismo čitatelja:

Gledam sjednice Sabora i ne mogu vjerovati tko sve prima plaću da bi sjedio u udobnim foteljama. Ništa dobro se ne može vidjeti u Saboru, osim međustranačkih prepucavanja, bahatosti i arogancije.

Prošlo je već više od dvadesetak godina od prvog saziva Sabora. Razni političari su sjedili u foteljama i godinama nisu ništa radili nego samo gledali svoja posla. Svaka čast pojedincima koji su radili za narod, ali, nažalost, takvi su u manjini.

Danas kad smo u svjetskoj krizi, umjesto da uspostavljamo jednako društvo i kada bi naši politički dužnosnici i saborski zastupnici mogli pokazati malo suosjećanja prema napaćenom narodu, oni se nama i dalje bahato smiju u lice kad im se spomene da bi im se trebale smanjiti plaće. Pa ljudi moji, neka se samo stave u poziciju običnog radnika koji osam sati dnevno radi za crkavicu od plaće, ima po nekoliko kredita jer drugačije ne može preživjeti, ima dijete koje ide u školu i kojemu treba kupiti udžbenike, odjeću hranu i itd.

Kako bi se snašli s mojom plaćom? 

 Baš me zanima kako bi se oni snašli s mojom plaćom od 4500 kuna. Ne vjerujem da bi se onda i dalje bavili politikom ili radom u Saboru. Ali ne, oni imaju plaću od 15.000 kuna neto, primaju naknadu za odvojeni život i paušal te mnogobrojne privilegije. Uza sve to, još neki od njih sjede po raznim odborima. A cijeli radni dan u Saboru im prođe tako što ondje sjede po nekoliko sati, dignu ruku ako treba za glasanje, pojedu za malo novca u saborskom restoranu i odu svojim putem. Pa njima bi odlazak u Sabor trebala biti čast, a ne samo mlaćenje prazne slame i dobivanje plaće od naroda. Pitam se čime su to oni zaslužili svoje plaće?

Možda time što su u ovih dvadesetak godina rasprodali i zatvorili većinu tvornica. Jesu li napravili nešto dobro za hrvatski narod? Imamo više od 360.000 nezaposlenih i samo 50 milijardi eura vanjskog duga. Gospodo zastupnici, hoćete li se i dalje smijati i ne odgovarati na pitanja novinara o smanjenju plaće kako bi pomogli svome narodu u krizi? Kako vas nije sram? Tužan sam kad vidim da dobivate 1000 kuna mjesečno samo za odvojen život. Dajte, molim vas, koji odvojen život kad ste u Saboru po nekoliko dana, a neki od vas se pojave samo jedan dan. Valjda kad imate potrebu za šopingom po Zagrebu pa usput dođete na kavu i u Sabor. Poštovana gospodo, više se ne možete tako ponašati. Mi smo ti koji vas previše plaćamo da biste bili statisti u Saboru. Dosta bi bilo. Smanjite svoje plaće na dvije prosječne hrvatske plaće, uvedite strogu kontrolu troškova, poput zaduživanja limitiranih kreditnih kartica, a podaci troškova svakog pojedinog zastupnika bili bi dostupni svim građanima u bilo koje vrijeme, ukinite paušal te naknadu za odvojeni život od 1000 kuna na mjesec. Možda ćete tada početi raditi. Sada bi bio red i na vama da snosite odgovornost za stanje u državi, a ne da samo mi najviše osjećamo teret krize.

Jozo V.

Pridružite nam se na Facebooku! 

Pročitajte kolike plaće i beneficije imaju zastupnici

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa