Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zaljubljeni Francuz pronašao izgubljenu ljubav sa Zlarina

Francuz Jean-Philippe (51) je kao 17-godišnjak ljetovao na Zlarinu. Upoznao je Zagrepčanku Veru i proveo s njom četiri nezaboravna tjedna. Od tada ju je tražio

Facebook/Turistička Zajednica Zlarin
Foto: Facebook/Turistička Zajednica Zlarin
190 komentara

Francuz Jean-Philippe (51) je kao 17-godišnjak ljetovao na Zlarinu. Upoznao je Zagrepčanku i proveo s njom četiri tjedna. Od tada ju je tražio. U cijelu akciju pronalaska Vere uključila se i Turistička zajednica Zlarina . Potraga nije dugo trajala, nekoliko sati poslije na Facebook stranici Turističke zajednice Zlarin je osvanuo sljedeći status:

- I tako je naša "Ljubavna potraga" ili samo "Potraga za starom prijateljicom" uspješno završena! Gosp. Jean Philippe se svima koji su sudjelovali zahvaljuje na pomoći ! Sad ćemo im dati malo mira i tišine da nadoknadu izgubljeno vrime, a možda nam se još i javu s nekim zanimljivostima (kad sami budu tili)... Hvala svim portalima i novinama na sudjelovanju!

POGLEDAJTE VIDEO: 34 godine čekanja

Jean-Philippe trenutačno živi kraj Lyona i otac je dvoje djece. Iako su prošle već 34 godine, nostalgični Jean-Philippe nije mogao zaboraviti trenutke iz mladosti koji su mu obilježili život.

Još je 1981. godine kao 17-godišnjak otišao ljetovati na otok Zlarin. Putovao je u aranžmanu tvrtke u kojoj mu je tad radio otac, zajedno s ostalom djecom zaposlenika te tvrtke. Romantični Francuz najprije se zaljubio u sam otok. U pismu je oduševljeno opisao njegove ljepote. No ljubav koja ga je pogodila poput groma, upoznao je nakon dva dana.

- Vera i ja sreli smo se na plaži. Prišla mi je i pitala me bih li joj želio biti pratnja na izletu na susjedni otok, na koji bismo išli s njenim prijateljima. Prijedlog je bio da odemo na pecanje, navečer na ples i na piće. Ostao sam bez teksta. I pristao, naravno. Nisam mogao vjerovati da se cura od 23 godine zanima za dečka od 17 - prisjetio se Francuz.

Od tog dana su postali nerazdvojni. Ali nemilosrdni rastanak je ipak došao nakon četiri tjedna. Iz Verina zagrljaja jedva se istrgnuo i ukrcao na brod za Šibenik, a kasnije na vlak za Francusku. Nesretna je djevojka dugo ostala mahati s pristaništa ljetnoj ljubavi. Ubrzo mu je poslala pismo da se vratila u Zagreb.

Jean-Philippe joj je odgovorio i tu je prestala svaka komunikacija. Francuz je bio uvjeren da je došlo do nesporazuma kod razmjene adresa. Sad je opet našao svoju Veru.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message