Obavijesti

News

Komentari 328

'Zamislite kad ratne postrojbe kažu Vladi što imaju za reći'

'Zamislite kad ratne postrojbe kažu Vladi što imaju za reći'
1

Josip Klemm je rekao kako on i branitelji smatraju da je Milanović, u ovih 200 dana koliko prosvjeduju, trebao smoći snage i hrabrosti da se susretne s braniteljima

VIDEO

Točno je 200 dana otkako branitelji u Savskoj 66 prosvjeduju tražeći ostavku ministra Freda Matića i njegovih suradnika. Istodobno je danas istekao i ultimatum koji su šatoraši dali Vladi i premijeru Zoranu Milanoviću da ih primi i da se  očituje o njihovim zahtjevima. Milanović ih nije primio, a Matić ultimatume ne prihvaća, ostavku ne daje i prosvjednicima poručuje da se strpe do izbora.  

Josip Klemm je poručio da će se prosvjednici boriti svim demokratskim sredstvima.

- I hrvatski branitelji i ja smatramo da je nakon 200 dana hrvatski premijer trebao smoći snage i hrabrosti da se susretne s hrvatskim braniteljima. On je vođa hrvatskog naroda, demokratski izabran, ali mora odgovarati hrvatskom narodu - poručio je Klemm.

Dodaje da dugogodišnji razgovori s ministrom branitelja Predragom Matićem nisu urodili plodom, te da je zbog toga nužno da sjednu s premijerom za stol.

- Radi se ne samo o grupi branitelja, nego i obiteljima i sve su braniteljske skupine zastupljene. Ovdje nisu samo Klemm i Glogoški. Ministar Fred Matić zna kako su udruge organizirane, zna da postoji 46 udruga na državnoj razini, sastali smo se i temeljem naših odluka smo dali Glogoškom da nas predstavlja - rekao je Klemm gostujući u RTL-ovoj emisiji Direkt.

- Ovo je Vlada izabrana od hrvatskog naroda i sigurno da joj dajemo potporu. No ne znači da ne može razgovarati s braniteljima, blokiranima, doktorima, Udrugom Franak. S kim onda razgovaraju - izjavio je Klemm.

Na pitanje što prosvjednici traže, jer nikome nije jasno koji su konkretni zahtjevi osim ostavke ministra Matića, a sada i cijele Vlade, Klemm je rekao:

- Onaj tko treba znati, zna što branitelji traže. Klemm i Glogoški ne traže povećanje primanja za hrvatske branitelje. Znate da su samo od ove Vlade skinute mirovine za 10 posto. Ali, u našim zahtjevima nikad niste čuli da tražimo povrat tih sredstava. Borimo se za branitelje koji su ostali razvojačeni, kojima je Vlada od minimalnih primanja od 1090 kuna skinula na 800 kuna. Najveća povreda je to što su ti branitelji iz Ministarstva branitelja prebačeni u socijalu. Ne samo da su im uzeti novci, već i srce.

Na opasku da ih se povezuje s HDZ-om, Klemm je odgovorio:

- Kako bi što brže riješili najlakše je bilo prebaciti da smo od Milana Bandića, HDZ-a ili neke druge stranke. Možda smo i od Ive Josipovića. Ako sada s povijesne distance znamo da premijer i bivši predsjednik nisu razgovarali, onda smo sigurno Josipovićevi.

Protiv Klemma se vode dvije istrage zbog utaje poreza hrvatskoj državi, a on je ponovio kako se osjeća krivim za sve što je napravio.

-Ako sam oštetio svoju vlastitu firmu, drago mi je - poručuje.

Ultimatum koji su branitelji dali premijeru Milanoviću u četvrtak je istekao. Najavljuje se i prosvjed na Markovom trgu, no Klemm kaže da do 30. svibnja imaju još vremena.

- Moram reći da hrvatski branitelji još uvijek nisu dignuti, nisu dignute ratne postrojbe i specijalne policije i gardijskih brigada, nego zajedno s građanima želimo samo dobro ovoj državi - rekao je Klemm u emisiji Direkt.

Klemm kaže da je takav oblik prijetnje Vladi dobar na demokratski način.

- Zamislite kad se ratne postrojbe postroje i kažu što imaju reći ovoj Vladi - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 328
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...