Obavijesti

News

Komentari 64

'Žao mi je što oporba nije našla razlog da oda počast žrtvama'

'Žao mi je što oporba nije našla razlog da oda počast žrtvama'
1

Petrov je, na novinarski upit, rekao i da ne prihvaća presudu jer je nepravedna. Naveo je i da je saborski Klub Mosta dao mandat predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću da se izrazi sućut

VIDEO

Predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je u četvrtak kako mu je žao što saborska oporba nije našla razlog da oda počast svim žrtvama rata te je istaknuo da presudu Haaškog suda šestorici bosansko-hercegovačkih Hrvata smatra nepravednom.

"Meni je iskreno žao što oporba nije našla razlog da oda počast svim žrtvama rata, ali o tome neka oni sami govore", rekao je Petrov novinarima u Hrvatskom saboru upitan za komentar činjenice da je u trenutku minute šutnje za sve stradale civile, poginule i nestale hrvatske branitelje te sve žrtve ratnih skoba u Hrvatskoj i BiH u sabornici, od SDP-ovaca, bio samo Domagoj Hajduković. Zastupnika GLAS-a i SDSS-a nije bilo. 

Davor Bernardić: Na tragediji i mrtvima nema propagande...
Davor Bernardić: Na tragediji i mrtvima nema propagande...

Petrov je rekao kako jučerašnju presudu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju protiv šestorice Hrvata iz BiH smatra nepravednom izrazivši nadu da će svi oni, koji su ranije sudjelovali u bivšim vladama a nisu se dovoljno potrudili, naučiti lekciju iz jučerašnjeg događaja kako bi se ispravile pogreške za budućnost.

"Imamo mnogo stvari koje se trebaju napraviti. Jedna od njih je poboljšati položaj Hrvata, gdje god oni bili, a pogotovo u BiH", naglasio je.

Petrov je, na novinarski upit, rekao i da ne prihvaća presudu jer je nepravedna.
Naveo je i da je saborski Klub Mosta na jučerašnjoj sjednici saborskog Predsjedništva dao mandat predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću da se izrazi sućut i upozori da je ovakva presuda nepravedna. Također, dodao je, Most smatra i da bi se svi trebali upitati zbog onoga što se dogodilo, sve analizirati i ispraviti pogreške.

"Zbog toga mi je teško prihvatljivo da danas, nakon ovoga svega, krećemo razgovarati o prijedlogu proračuna za 2018. kao da se apsolutno ništa nije dogodilo, a dogodilo se mnogo", rekao je Petrov. 

Peđa Grbin (SDP) samo je kratko kazao da izjava koju je pročitao predsjednik Sabora nije njegova izjava "To nije moja izjava i nije dana u moje ime. Zato nisam sjedio u Saboru", rekao je.

'SDP nije htio odavati počast osuđenom ratnom zločincu...'
'SDP nije htio odavati počast osuđenom ratnom zločincu...'

Hrvoje Zekanović (Hrast) ocijenio je je ponašanje oporbe sramotom. "Kao da živimo u dvije odvojene države, nemam riječi. O ključnim nacionalnim temama potreban je konsenzus, a oni su svojim nedolaskom pokazali tko su i što su", kazao je.

Zekanović drži da hrvatski narod i svi hrvatski domoljubi "neće i ne smiju prihvatiti presudu".

"Nažalost, dali smo legitimitet Haškom sudu, na njega smo pristali kao žrtva, smatrajući da će nepristrano vrednovati tu žrtvu i presuditi svima odgovornima, ali ispalo je upravo suprotno. Oni koji su započeli rat, Srbija, izvukli su se bez ožiljaka, a Hrvatske je optužena za zločine, iako je vodila obrambeni rat", rekao je Zekanović.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nije novinarima želio komentirati to što oporba nije sudjelovala tijekom minute šutnje za sve stradale civile, poginule i nestale hrvatske branitelje, kao i sve žrtve ratnih skoba u Hrvatskoj i BiH. "Ne bih to uopće komentirao", kratko je rekao. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'
OTVORILE SE STARE RANE

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'

Mostar je danas, zaključuju novinari Guardiana, i danas podjeljen grad. 'Cijela regija je u psihozi i jedna iskra mogla bi biti dovoljna da je cijelu ponovno zapali' govori Marin Tomaš

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi
NALAZ OBDUKCIJE

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi

Podsjetimo, Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici odmah nakon izricanja presude popio tada nepoznat otrov
Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se
'HRVATI SU SPASILI BIH'

Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu, smatra Kovač