Obavijesti

News

Komentari 43

Zapalila se štala sa 120 koza, vlasnik ih je spasio tek deset

Zapalila se štala sa 120 koza, vlasnik ih je spasio tek deset
1

U Kistanjama kraj Knina u noći na petak izgorjela je štala puna stoke. Preživjele koze neće dugo živjeti. Imaju teške ozljede, a one koje su pobjegle pojest će vukovi

VIDEO

U Kistanjama kraj Knina u noći na petak izgorjela je štala puna stoke. Vlasnik Ivica Gucić (45) uspio je spasiti tek nekoliko od ukupno 120 koza. Kad je oko osam sati ujutro iz Kistanja došao u zaselak Krnete nahraniti životinje, vidio je da štala gori. Uz pomoć policajaca Policijske postaje Knin, koji su na mjesto događaja pohitali čim su vidjeli dim, Gucić je iz vatre uspio izbaviti samo kravu i junicu, te nekoliko teško ozlijeđenih koza.

- Na koncu svega, uspio sam prebrojiti 39 uginulih koza i ovaca, a ovih deset koje smo uspjeli spasiti, neće dugo živjeti. Životinje su oslijepile, ispale su im oči i nagorjela im je dlaka. Teško da će ijedna preživjeti. Ostatak stada se raspršio po šumi i šikari, pa će tijekom dana i noći postati gozba vukovima - rekao nam je potreseni pastir Gucić.

- Ne znam što je mogao biti uzrok. Neprijatelja nemam i ne vjerujem da je podmetnuto. Ali, kad sam u četvrtak oko 18 sati napustio štalu, sve je bilo u redu. Radio sam jasle kozama koje su se imale jariti. Ne znam što se moglo dogoditi, jer grijanja u štali nema, a električni kabel koji sam provukao za rasvjetu je i nakon požara bio ispravan.

- Jako smo se veselili jarićima, kad eto nesreće - kaže Gucić. Stado i štala su jedina imovina i jedini izvor prihoda obitelji Gucić. Šteta je ogromna. Koze je kupovao za tisuću do 1200 kuna, a većina njih je upravo čekala mlade. Kako štala ni stado nisu bili osigurani, pastir će na koncu biti oštećen za više od sto tisuća kuna.

- Štalu ću lako popraviti, ali žao mi je koza - rekao je Gucić, jedva susprežući suze. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela