Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Zapalili 619 svijeća za sve koji su poginuli u prometu

Moja sestra Jasmina je poginula prošle godine. Još uvijek ne mogu vjerovati da je nema. Često pomislim da će pokucati na vrata da je zagrlim

Saša Miljević
Foto: Saša Miljević
4 komentara

Članovi Udruge obitelji osoba stradalih u prometu su na tržnici u Puli zapalili 619 svijeća, za sve koji su prošle godine u Hrvatskoj poginuli u prometu. Zapaljena je i 41 svijeća za poginule na istarskim cestama.
- Izložili smo i cipele nekih od žrtava poginulih u prometu, kao simbol onih koji ih više ne mogu nositi. Cilj ove akcije je zaštita temeljnog ljudskog prava, prava na život - rekla je u nedjelju Teodora Beletić, predsjednica udruge. Puljani su mogli vidjeti i stravične fotografije snimljene nakon automobilskih nesreća diljem Istre s poginulim osobama.
- Moja sestra Jasmina poginula je u Zagrebu prošle godine. Život mi se nakon toga iz temelja promijenio, a još ne mogu shvatiti da je nema. Ponekad mislim će svaki čas pokucati na vrata, da je zagrlim - kroz suze kaže Karmen Čelica. I Enver Slomić iz Pule ima sličnu priču. U prometnoj nesreći poginuo mu je sin Miralem i njegov prijatelj. Automobil je pijan vozio njihov poznanik.
- Mladić koji ih je odvezao u smrt još nije odgovarao za svoje nedjelo, a pijan je vozio 132 kilometra na sat, iako je ograničenje na tom dijelu ceste bilo 60 - ispričao je Enver Slomić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message