News

Komentari 83

Zapalio muškarca (39) u garaži u Žminju, u pritvor mu je stigla optužnica za teško ubojstvo

Zapalio muškarca (39) u garaži u Žminju, u pritvor mu je stigla optužnica za teško ubojstvo

U nakani da liši života 39-godišnjaka, svjestan i htijući da ovaj trpi fizičke boli jakog intenziteta, polio ga je benzinom i potom zapalio, napisali su iz državnog odvjetništva u optužnici

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je 18. siječnja optužnicu protiv 25-godišnjaka kojeg terete za teško ubojstvo 39-godišnjaka. Zbog izrazito teških okolnosti, odnosno kako ne bi ponovio djelo, produžili su mu pritvor.

Kako je tada objavila policija, oni su se prvo posvađali pa potukli, u noći na 7. rujna, u garaži u Ulici 1. maja u Žminju.

- U nakani da liši života 39-godišnjaka, svjestan i htijući da ovaj trpi fizičke boli jakog intenziteta, polio ga je benzinom i potom zapalio uslijed čega je oštećenik zadobio opekline kože drugog i trećeg stupnja na oko 65 posto površine tijela i pritom trpio fizičke boli jakog intenziteta - objavili su iz Dorha detalje strašne agonije kroz koju je prolazio muškarac. 

Intervencijom Hitne pomoći odvezli su ga na liječenje u riječku bolnicu, a potom u zagrebački KBC Sestre Milosrdnice. Nakon dva tjedna borbe za život, muškarac je preminuo nakon upale pluća koja se razvila kao komplikacija zbog opeklina.

Inače, požar kojeg je 25-godišnjak izazvao progutao je taj prostor u vlasništvu 53-godišnjakinje, namještaj i dva automobila te je nastala šteta od oko 289.700 kuna. Ugasili su ga vatrogasci iz Rovinja.

Najčitaniji članci