News

Komentari 37

Zapalio se plin: 'Brat i majka su u bolnici, nagutali su se dima, ali moglo je biti i puno gore...'

Zapalio se plin: 'Brat i majka su u bolnici, nagutali su se dima, ali moglo je biti i puno gore...'

Podstanar se vratio u stan gdje planira i dalje živjeti. Do požara je došlo najvjerojatnije prilikom izmjene plinske boce...

Glavno da se nikome ništa nije dogodilo. To je najvažnije, kratko nam je kazao Gordan Sebastijan Milin (48) podstanar u stanu u zagrebačkom Sigetu u kojem je u subotu navečer izbio požar.

Prema informacijama iz policije do požara je došlo najvjerojatnije prilikom izmjene plinske boce u kuhinji. Iz još neutvrđenog razloga došlo do manje eksplozije i zapalio se plin iz plinske boce. Požar je zahvatio kuhinjske elemente i uređaje, stvari na balkonu te obloge balkona od stana iznad.

- Uletio sam u vatru i otišao po vatrogasni aparat. Gasio sam požar i prije nego su došli vatrogasci i sad imam opekotine kazao je Milina. Dan nakon, uz njega smo u stanu zatekli i ženu koja se nije željela predstaviti. Milinova majka (73) i brat (50) zbog udisanja dima prevezeni u KBC Zagreb. Uz njih četvero u vrijeme požara u stanu je bio i pas.

- Policija nam je dala pristup stanu. Probat ćemo to srediti koliko se može. Sad je sve OK. Sobe su redu i normalno se može spavati - kazao je Milina.

Na ulazu u stubište još se osjećao smrad paljevine, a o drami koja se zbivala u subotu navečer svjedoče i stvari pobacane s balkona. A gdje su vlasnici stana, pitali smo Milina koji je samo nevoljko odgovorio kako su s njima na sudu. U redakciju 24sata jučer se javio i sin vlasnika stana.

- Tata, iako je bolestan, došao je provjeriti stanje, ali ga podstanari nisu pustili unutra. To su učinili nakon intervencije policije - ispričao je sin vlasnika Igor Radinić. Požalio se i kako ga podstanari nisu nazvali i rekli što je bilo, nego su o požaru u stanu doznali od susjeda. Navodi kako su u stanu, kojem je vlasnik njegov otac, prijavljeni majka i sin, a sada se vidi da ih unutra više.

Vlasnik stana Mijo Radinić već dvije godine, sudskim putem pokušava iseliti podstanare, koji, kakvo tvrdi, ne plaćaju najamninu, a dugovi za režije samo se gomilaju i sjedaju ovrhom na očevu mirovinu. Iako je njegov otac, kaže, inzistirao da potpišu ugovor, podstanari su nakon ulaska u stan to odgađali.

- Na sudu se još nismo pomaknuli s mrtve točke, jer oni ne dolaze na ročišta - kazao je sin vlasnika stana. Rijetki susjedi, koje smo sreli u ulazu, samo kratko ponavljaju: Sve dobro prošlo, kako je moglo biti...

Najčitaniji članci