Obavijesti

News

Komentari 19

Zaplijenili su čak 27.490 kutija ilegalnih cigareta na granici

Zaplijenili su čak 27.490  kutija ilegalnih cigareta na granici
4

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 1,5 milijuna kuna, bile su skrivene u kamionu-hladnjači grčkih registacijskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnji Grk

VIDEO

Čak 27.490 kutija cigareta zaplijenili su carinici i policajci na graničnom prijelazu Batina u Baranji. Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 1,5 milijuna kuna, bile su skrivene u kamionu-hladnjači grčkih registacijskih oznaka kojime je upravljao 55-godišnji Grk. 

Hladnjača je bila prazna, ali su carinici posumnjali da se radi o krijumčarenju pa su detaljnije pretražili tovarni prostor hladnjače. U zadnjem dijelu kamiona, kod vozačeve kabine, pronađen je skriven prostor u dnu kamiona u kojemu su bile skrivene cigarete. 

- Radi se o cigaretama marke 'Slims Raqel Blue' i 'Jin Ling' koje su ilegalne, proizvedene u poluilegalnoj tvornici u Rusiji i koje se uglavnom krijumčare na tržište EU. Zadnja zaplijena tih cigareta 'Jin Ling' bila je 2008. godine kada smo, također u skrivenom spremištu grčkog kamiona, pronašli isto tako veliku pošiljku. Ove su cigarete bile namijenjenje za talijansko tržište - kaže Davor Petović, pročelnik Carinarnice Osijek, dodajući kako je sva otkrivena roba zaplijenjena, kao i kamion, a vozač je odveden u pritvor. 

Protiv njega će biti podignuta kaznena prijava za izbjegavanje carinskog nadzora, a za to može dobiti kaznu zatvora od 6 mjeseci do 5 godina. Osim toga, vlasnik cigareta, ako ga policija uopće otkrije, morat će platiti 1,1 milijun kuna kazne. Ukoliko se vlasnik cigareta ne pronađe, taj će novac namaknuti prodajom zaplijenjene hladnjače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu