News

Komentari 62

Zaposlenik HP-a krao mobitele pa prodavao: Šteta 50.000 kn

Zaposlenik HP-a krao mobitele pa prodavao: Šteta 50.000 kn

Provedenim istraživanjem utvrdili su da je počinitelj, zaposlenik pošte, tijekom tri mjeseca otuđio više skupocjenih mobitela koje je potom putem internetskog oglasnika prodavao trećim osobama...

Iz policijske postaje Velika Gorica jutros su izvijestili o provedenom kriminalističkom istraživanju nad jednim zaposlenikom novog distributivno-sortirnog centra Hrvatske pošte koji se tereti za krađu više mobilnih uređaja, a čime je prouzročio značajnu materijalnu štetu.

Provedenim krim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj, a ujedno i zaposlenik pošte, tijekom tri mjeseca otuđio više skupocjenih mobitela koje je potom putem internetskog oglasnika prodavao trećim osobama.

Dio mobitela je pronađen dok se za dijelom mobitela još uvijek vrše provjere te će najvjerojatnije isti također biti vraćeni.

- Radi se o mobitelima visoke klase, odnosno o skupljim mobitelima. Vrijednost još točno nije utvrđena iz razloga što još uvijek nije otkriveno koliko je mobitela ukrao, no radi se o preko 50-ak tisuća kuna štete. Naime, riječ je o mobilnim uređajima vrijednosti otprilike između 7 i 10 tisuća kuna pa možemo kazati da se radi o desetak mobitela - priopćili su iz PP Velika Gorica.

- U Hrvatskoj pošti je uspostavljen kvalitetan sustav korporativne sigurnosti koji omogućava brzo uočavanje i sprječavanje neželjenih događaja. Redovito provodimo nadzor i kontrolu procesa kako bismo otkrili i spriječili ovakve događaje. U jednoj od kontrola prilikom izlaska iz Novog sortirnog centra kod radnika je pronađeno nekoliko mobitela u originalnom pakiranju. Pozvana je policija i provedeno je kriminalističko istraživanje. Hrvatska pošta zapošljava oko 10.000 radnika i velika većina njih profesionalno radi svoj posao te žive misiju Hrvatske pošte – biti građanima na usluzi. Dnevno se u Hrvatskoj uruči oko milijun i pol pošiljaka, a ovakvi slučajevi doista su rijetki te se zbog nanošenja štete korisnicima i poslodavcu najstrože sankcioniraju - reagiraju iz HP-a.

Najčitaniji članci