Obavijesti

News

Komentari 302

Zarađuje od države: Radimiru Čačiću je kapnulo 1,7 mil. kuna

Zarađuje od države: Radimiru Čačiću je kapnulo 1,7 mil. kuna
1

Tvrtka Velebit u vlasništvu Čačićeve tvrtke Coning od države je dobila akontaciju za zemljište na kojoj se gradi cesta. Zemlja se nalazi 250 metara od trajektne luke

VIDEO

Dok radnici Čačićeva Coninga mjesecima čekaju da im se isplate zaostale plaće, tvrtka ministra gospodarstva sklapa unosne poslove s Hrvatskim cestama. Za zemlju kod trajektnog pristaništa Stinica između Senja i Karlobaga, vrijednu oko 1,7 milijuna kuna, dobili su akontaciju, pa radovi nakon godinu dana stanke mogu napokon biti dovršeni.

Pristanište Stinica postalo je poznato nakon što su radovi stali zbog 250 metara pristupne ceste koju posjeduje tvrtka Velebit u vlasništvu Čačićeva Coninga. Investitor, Lučka uprava iz Senja, lani je tijekom izgradnje pristaništa i ceste shvatio kako neće imati dovoljno novca za terminal. Morali su napraviti novu studiju utjecaja na okoliš kako bi dobili novu građevinsku dozvolu. Nakon toga su se morali dogovoriti oko cijene zemljišta s tvrtkom Velebit.

Vlada, čiji je Čačić potpredsjednik, odlučila je 19. travnja ove godine da se pomakne granica pomorskog dobra , a Hrvatske ceste su odmah izvlastile Čačićevu tvrtku i isplatile akontaciju. Radovi su počeli već sljedećeg dana.

- Hrvatske ceste smo pustili na parcelu jer želimo da se s ovom pričom završi i prestane nas se prozivati za zastoj radova. Glasine da je Radimir Čačić zbog postizanja što veće otkupne cijene stopirao Stinicu potpuno su neutemeljene. Velebit u kašnjenju radova nije imao nikakvu ulogu jer smo od prvog trenutka pristajali na vrijednost izvlaštenja predviđenu zakonom. Problem je što se izvlaštenje nije moglo napraviti bez elaborata, a to je u nadležnosti investitora - rekao je Frane Mesić, prokurist tvrtke Velebit. 

No nije htio reći koliki je iznos Velebit dobio od Hrvatskih cesta kao akontaciju. Sveukupan iznos bit će isplaćen kada izvlaštenje bude pravomoćno.

Cijena kvadrata Velebitove zemlje iznosi najmanje 90 eura. Velebit ukupno posjeduje 64.000 kvadrata, a za gradnju ceste su ih Hrvatske ceste izvlastile s oko 2500 kvadrata, što znači da će dobiti najmanje 1,7 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti gotovi do početka sezone.

Zbog ceste apsurda nisu mogli raditi

Zamjenik ministra prometa Zdenko Antešić prije mjesec dana je rekao kako se nada da će radovi biti gotovi u svibnju. U petak su bageri radili punom parom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 302
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je