Obavijesti

News

Komentari 10

Zaraza ne jenjava: U Brazilu više od 32 tisuće novooboljelih

Zaraza ne jenjava: U Brazilu više od 32 tisuće novooboljelih
1

Brazil je s ukupno 739.503 slučaja zaraze virusom druga zemlja u svijetu s najvećim brojem zaraženih, nakon Sjedinjenih Država, a s 38.406 smrtnih slučajeva treća u svijetu po broju umrlih

VIDEO

Brazilsko ministarstvo zdravstva izvijestilo je da je u toj zemlji u posljednja 24 sata zabilježen 32.091 novi slučaj zaraze korona virusom te da su umrle 1272 osobe, a nakon presude Vrhovnoga suda na službenoj stranici ponovno su dostupni svi potpuni podaci o bolesti.

Pogledajte širenje korona virusa po Balkanu: 

Pokretanje videa...

Korona Balkan 01:20

Brazil je s ukupno 739.503 slučaja zaraze virusom druga zemlja u svijetu s najvećim brojem zaraženih, nakon Sjedinjenih Država, a s 38.406 smrtnih slučajeva treća u svijetu po broju umrlih.

Nakon presude Vrhovnoga suda ponovno su dostupni svi potpuni podaci na službenoj internetskoj stranici s koje je bio uklonjen ukupan brojevi zaraženih i umrlih.

Ministar Beroš: 'Korona virus će napraviti svoje i otići u povijest'
Ministar Beroš: 'Korona virus će napraviti svoje i otići u povijest'

Presuda je donesena nakon sve jačega pritiska sa svih strana političkoga spektra i tvrdnji da vlada pokušava prikriti stvarne podatke o broju zaraženih te se sada na službenoj internetskoj stranici ponovno može vidjeti ukupan broj umrlih i zaraženih - kao i podaci za pojedine države - kao što se to prikazivalo do prošloga tjedna.

Novi podaci objavljeni u utorak navečer pokazuju da je u protekla 24 sata zabilježen 32.901 novozaraženi, dok je ukupan broj zaraženih sada 739.503. Umrlih je bilo 1272, odnosno ukupno 38.406. Nakon Sjedinjenih Država i Britanije, Brazil je treća zemlja u svijetu po broju preminulih.

Božinović: Sve više zemalja preslikava hrvatski model borbe protiv korona virusa
Božinović: Sve više zemalja preslikava hrvatski model borbe protiv korona virusa

Predsjednik Jair Bolsonaro ustrajno je pokušavao umanjiti ozbiljnost epidemije koronavirusa, nazivajući bolest "laganom gripom" i pozivajući guvernere da ublažavaju mjere suzbijanja zaraze koje negativno utječu na gospodarstvo.

U utorak je Bolsonaro rekao da je Svjetska zdravstvena organizacija izgubila kredibilitet u borbi protiv pandemije te da bi se Brazil mogao povući iz te organizacije.

U SAD-u od koronavirusa dosad umrlo 111.750 ljudi

Od novoga koronavirusa u Sjedinjenim Državama u zadnja 24 sata umrlo je 819 osoba, čime je broj umrlih u toj zemlji dosegao gotovo 112 tisuća, u Meksiku je umrlo 596 osoba, a u Argentini 24, izvijestile su agencije.

Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins u SAD-u je ukupan broj smrtnih slučajeva koji se povezuju s koronavirusom 111.750.

Sjedinjene Države su zemlja koju je pandemija najteže pogodila i po broju umrlih, kao i po broju dijagnosticiranih.

Do sada je najviše umrlih zabilježeno sredinom travnja, kada je u jednom danu umrlo tri tisuće ljudi. U posljednja dva tjedna broj umrlih kreće se ispod tisuću, no zemlja i dalje bilježi oko 20 tisuća novih slučajeva na dan.

Izliječeno je 518 tisuća osoba.

U Meksiku više od 4 tisuće novozaraženih, u Argentini više od tisuću

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je da je u toj zemlji zabilježeno 4199 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je 596 osoba umrlo, čime je ukupan broj zaraženih u Meksiku narastao na 124.301 slučaj, a broj umrlih na 14.649.

No, vlada je rekla da bi stvarni broj zaraženih mogao biti i znatno viši od službenih podataka. 

Argentina je zabilježila 1141 novi slučaj zaraze koronavirusom, dok je broj umrlih bio 24 te sada ta zemlja ima ukupno 24.761 zaraženog i 717 umrlih.

No, premda broj zaraženih raste, stopa zaraze u Argentini i dalje je niža nego u susjednom Čileu, gdje je zabilježeno 3913 novih slučajeva i Brazila koji ih ima 32091.

Argentina je prošloga tjedna proglasila karantenu u Buenos Airesu, koji ima najveći broj potvrđenih zaraza, dok je u ostatku zemlje "obavezno preventivno socijalno distanciranje".

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca