Obavijesti

News

Komentari 93

'Zasad ostajemo u koaliciji, ali nije isključeno da ćemo otići'

'Zasad ostajemo u koaliciji, ali nije isključeno da ćemo otići'
1

Kosor kaže da je on predložio članovima HSLS-a odlazak zbog Pupovca, ali i Bandića. Oni su zasad odbili tu mogućnost, ali su njemu dali ovlast da ubuduće može sam odlučiti kada će stranka napustiti HDZ-ovu većinu

HSLS ostaje i dalje u vladajućoj koaliciji na čelu s HDZ-om. Odlučilo je tako Središnje vijeće stranke koje broji 40-ak članova. Time nisu podržali prijedlog svog predsjednika stranke Darinka Kosora, ujedno i jedinog saborskog zastupnika.

- Predložio sam izlazak iz koalicije i to ne samo zbog izjava Milorada Pupovca, nego i zbog šireg stanja u koaliciji. Primjerice, može se očekivati da će Milan Bandić tražiti podršku od HDZ-a u Zagrebu za izmjene Generalnog urbanističkog plana i ucjenjivati premijera potporom u Saboru. U tome ne želimo sudjelovati. Iako su svi uvažili to moje argumente, prevladao je stav da liberalno građanska stranka ne treba napuštati koaliciju na manjinskim pitanjima. Ali svi smo na jednaki način razumjeli Pupovčeve izjave - rekao je Darinko Kosor.

Pokretanje videa ...

Kaže da je dobio i ovlast od Središnjeg vijeća da ubuduće on sam, bez da ih pita za potporu, može donijeti odluku o napuštanju koalicije.

- Time su mi iskazali povjerenje. Nije isključeno da ćemo napustiti koaliciju ako se ponovi nešto slično izjavama Pupovca ili ako Bandić bude ucjenjivao - kaže Kosor.

Tu ovlast ima do sredine studenog, kada HSLS bira novog predsjednika, a to bi trebao postati gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak. Kosor kaže da je i Hrebak bio uz njegovu ideju da treba napustiti koaliciju.

Pokretanje videa ...