Obavijesti

News

Komentari 20

Zaslužuju li naši političari da im se dodijeli Oscar?

Zaslužuju li naši političari da im se dodijeli Oscar?
1

Teške situacije hrbatski političari često rješavaju tako da nabace smiješak umjesto da prihvate odgovornost. Služe se i manipulativnim tehnikama

VIDEO

Našim je političarima nešto jako smiješno. Sve češće glume, a smiješak ne skidaju s lica, rekao je komunikolog Karlo Blagus komentirajući ponašanje hrvatskih političara u posljednjih nekoliko dana koji imaju nešto zajedničko iako su iz različitih stranaka. Ministar financija Ivan Šuker (HDZ) slatko se smijao deset dana prije nego što je Hrvatska podignula novi kredit. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, opkoljen prosvjednicima, u petak se pak nemoćno smješkao. Vođa HSLS-ovaca Darinko Kosor, kojemu se stranka u tri dana raspala, u HTV-ovoj emisiji “Otvoreno” nabacio je umjetni osmijeh, a gradonačelnik Milan Bandić umjesto da odgovori na škakljivo pitanje novinarke, obasipao ju je komplimentima na račun izgleda.
- Ministri oponašaju premijerku, koja se stalno smije i tako rješava probleme. Žele joj se uvući pod suknju. Njima je sigurno jako dobro u životu jer ne vidim zašto bi se smješkali dok zemlja propada - rekao je Blagus. Dodao je kako glumom i osmijehom prikrivaju nelagodu i nesigurnost. Istoga je mišljenja i Mirela Španjol Marković, stručnjakinja za retoriku. Smješkanje je, kaže, odraz nesigurnosti i nemoćnosti.
- Zoran Milanović do sada je bio u situacijama u kojima je samo on kritizirao. Zbunio se kad su ga prosvjednici pred središnjicom SDP-a razapeli. Nabacio je osmijeh kako bi se obranio - objasnila je Mirela Španjol Marković i dodala kako je imao samo dvije opcije, smješkati se ili priznati odgovornost, što za sobom, kako kaže, ipak povlači posljedice. Osim priznavanja odgovornosti, morao je, smatra Španjol Marković, ponuditi i neka rješenja. S druge strane, Milan Bandić se služi manipulativnim tehnikama kako bi izbjegao neugodna pitanja.
- Gradonačelnik Zagreba zaobišao je temu koja mu očito nije odgovarala tako što je pozornost usmjerio na njezin izgled i tako izbjegao odgovor. To je čista manipulacija - rekla je Španjol Marković. Dodala kako Bandić omalovažava situaciju u Varšavskoj te da ne zna kako bi se postavio prema tome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu