News

Komentari 26

Zastava koju je policajac Samir iz Sarajeva izvukao iz blata već danima stoji uz vrata škole...

Zastava koju je policajac Samir iz Sarajeva izvukao iz blata već danima stoji uz vrata škole...

Sarajevski policajac Samir Mirvić u ponedjeljak je u blatu pored ruševina u Petrinji izvukao hrvatsku zastavu. Smotao je i stavio uz ulazna vrata. No, zastavu još nitko nije uzeo, stoji i dalje uz ulazna vrata škole

Policajac iz Bosne i Hercegovine Samir Mirvić sa puno poštovanja je nakon razornog potresa iz ruševinama Petrinje izvadio hrvatsku zastavu i ostavio je uz vrata osnovne škole na kojoj je visila.

Gesta poštovanja dirnula je mnoge u Hrvatskoj, ali izgleda ne dovoljno da se zastava makne sa ulice. Ona, naime, još uvijek tako smotana stoji uz vrata škole.

Podsjetimo, čin Samira Mirvića snimio je njegov sunarodnjak Nermin Saraj koji je fotografiju objavio na svom Instagram profilu. Nije prošlo dugo od objave kad je fotografija počela kružiti društvenim mrežama

 - Malo se išli prošetati gradom kako bismo, ako to bude potrebno, još nekome pomoći od građana. U prolasku pored ruševina, vidio sam u blatu hrvatsku zastavu. Bilo mi je teško gledati je u blatu, imao sam neki loš osjećaj, onako ljudski. Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, u nadi da će vlasnik pronaći i uzeti - kazao je sarajevski policajac Samir Mirvić koji je svojim činom privukao pozornost javnosti.

- Nisam ni znao da su me prijatelji slikali i sve objavili na Instagramu. Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko, imam. Uostalom, kao i svi Bosanci -  rekao je Mirvić za portal Radiosarajevo.ba.

POGLEDAJTE VIDEO: Posveta za sve stradale u potresu

Inače, Samir je zapovjednik Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. U Petrinji i Glini se našao prošlog petka kad je s kolegama dovezao pomoć koju su skupili i organizirali Alija Jašarević i udruženje veterana brigade Starog Grada. Stanje u Hrvatskoj ga je pogodilo i želi nam da se čim prije oporavimo. 

- Ti ljudi koji su sve ovo preživjeli su za mene veliki heroji. Želim im da izdrže i da im Bog da snage da sve izdrže i da se tlo konačno smiri - poručio je Mirvić.

 

 

Najčitaniji članci