News

Komentari 59

Zaštitari koji su čuvali obiteljski dom Strjačkih se povukli, sin Antun: Napokon smo na okupu

Zaštitari koji su čuvali obiteljski dom Strjačkih se povukli, sin Antun: Napokon smo na okupu

Obitelj Strjački je nekoliko dana pokušavala ući u kuću iz koje su ih, kako tvrde nepravedno deložirali. Majka je bila u kući okružena zaštitarima, a oni nisu mogli do nje. Napokon su opet zajedno

Presretan sam. Napokon smo na okupu. Zaštitari su se povukli i otac i ja smo uspjeli ući u kuću k majci, rekao nam je oduševljeno Antun Strjački. Njegova obitelj danima proživljava dramu zbog deložacije. 

Zaprešić: Deložacija obitelji Stjački

Kako je nam je ispričala njegova majka Miljenka Strjački (65) s balkona kuće u Zaprešiću, sve je počelo 2007. kad su potpisali ugovor za kredit.

No, kako navodi Miljenka, RBA zadruga im je isplatila samo dio iznosa, a rate su plaćali kao da su dobili 120.000 eura. Tvrde da im nisu isplatili 81.000 eura, pa budući da nisu dobili sav novac, prestali su plaćati rate. Zadruga je pokrenula ovršni postupak i na drugoj dražbi su prodali kuću za trećinu cijene. Pokrenut je i postupak za iseljenje obitelji, a u kući su donedavno, osim Miljenke, koja je onkološki bolesnik, živjeli i  njezin suprug Darko (65), sinovi Antun (28) i Marko (38) te snaha (38) i unuk (13). Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, iz kuće su ih deložirali 23. travnja. Miljenka se nakon dva dana uspjela vratiti u kuću, a bila je okružena zaštitarima koje je angažirala tvrtka koja je sad upisana kao vlasnik kuće. U petak su im isključili struju i vodu, a pozvali su i policiju. 

Zaprešić: Deložacija obitelji Stjački

- U subotu oko 18 sati zaštitari su se odjednom povukli i otac i ja smo uspjeli ući u kuću bez sile i otpora. No pravda još nije zadovoljena jer ima još dosta obitelji s problemom kao naš. Puno ljudi iz Zaprešića nam je došlo dati podršku i bili su s nama pred kućom dok je trajala ova drama oko deložacije i našeg pokušaja da se vratimo u kuću - rekao je Antun Strjački.  

Najčitaniji članci