Obavijesti

News

Komentari 10

'Zašto jedan europski premijer ide u sukob s Povjerenstvom?'

'Zašto jedan europski premijer ide u sukob s Povjerenstvom?'
1

Siniša Hajdaš Dončić kaže kako ne razumije zašto Andrej Plenković nije spreman dokazati da je njegovo izaslanstvo putovalo na račun HDZ-a, a ne na račun javnih sredstava koje plaćaju građani u proračun

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora iz redova SDP-a Siniša Hajdaš Dončić kazao je u četvrtak kako ne razumije zašto premijer Andrej Plenković nije spreman dokazati da je njegovo izaslanstvo putovalo na račun HDZ-a, a ne na račun javnih sredstava koje plaćaju građani u proračun Hrvatske.

„ U demokracijama, a demokracija je stvar procedure, postoje stroga pravila. Društvu kao što je hrvatsko koje na žalost počiva na ortačkom kapitalizmu i pogodovanju nužno treba imati jedno neovisno tijelo kao što je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa koje korigira anomalije i devijacije u društvu”, izjavio je Hajdaš Dončić upitan je li se premijer stavio iznad zakona i neovisnog tijela kada je odlučio ne dostaviti Povjerenstvu dokumentaciju vezanu za put ministara u Helsinki.

Što se Plenković više inati oko Helsinkija, to afera više smrdi
Što se Plenković više inati oko Helsinkija, to afera više smrdi

Premijer Plenković  očitovao se ranije o pokrenutom postupku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog nedostavljene dokumentacije o putu u Helsinki te je ocijenio da je riječ o konstrukcijama i nepotrebnom pokretanju postupka na temelju svega što su mu Vlada i HDZ dostavili.
Hajdaš Dončić je takvo premijerovo ponašanje nazvao apsolutno neprimjerenim.

„Ja uopće ne znam kako jedan, a tako se predstavlja, europski diplomat i europski premijer ima obraza ulaziti u sukobe s Povjerenstvom koje traži nešto što je normalno. Jedino ako postoji neko muljanje, a to mi smrdi na neko muljanje na dvostruke dnevnice”, rekao je Hajdaš Dončić uoči otvorenja 27.  Međunarodnog sajma gospodarstva Zagorski gospodarski zbor u Krapini.

Istaknuo je i da, ako Povjerenstvo postoji kao tijelo koje čine ljudi koji trebaju brinuti o javnom interesu, nitko u hrvatskom društvu ne treba ostati izvan njegova dosega već mora priložiti traženu dokumentaciju.

Plenković i ministri taje tko je platio put na skup u Helsinki
Plenković i ministri taje tko je platio put na skup u Helsinki

Funkcija Grabar Kitarović svela se na estradizaciju politike

Komentirao je i i izjavu predsjednice Republike da će pomno promatrati izjave čelnika SDSS-a Milorada Pupovca ustvrdivši kako predsjednica već zadnje četiri godine ne obnaša funkciju predsjednice na korist svih hrvatskih građana.

„Njezina funkcija svodi se na estradizaciju politike. Tako gledam i na njezino pismo koje je navodno ponovo objavila i poslala Pupovcu – ako želiš nešto nekome intimno poručiti, onda to ne objavljuješ javno”, rekao je Hajdaš Dončić.

Ovo je isključivo borba za glasove desnih birača jer je njoj najveći protukandidat u drugom krugu pjevač lakih nota pod imenom Miroslav Škoro, zaključio je.

Pokretanje videa ...