Obavijesti

News

Komentari 146

Desnica nariče da im je lažni ustaša Milanović ukrao igračku

Desnica nariče da im je lažni ustaša Milanović ukrao igračku
1

Umjesto da slavi Zorana Milanovića zbog novoprobuđenog desničarenja, zbog otkrivanja "dede ustaše" i priznanja da mu se "fućka" za pozdrav "Za dom spremni", desnica ga ovih dana još žešće napada

VIDEO

Čudna je ta desničarska bratija. 

Umjesto da slavi Zorana Milanovića zbog novoprobuđenog desničarenja, zbog otkrivanja "dede ustaše" i zato što što mu se "fućka" za pozdrav "Za dom spremni", ona ga ovih dana još žešće napada.

Pa kaže povratnik u HDZ Milan Kujundić da ga je "zadivio ustaša Milanović koji je spreman za malo vlasti cijeli dan nositi petokraku, a po potrebi sat-dva staviti slovo U na glavu". 

Pridružio mu se Ivan Tepeš iz HSP-a AS tvrdnjom kako očekuje da Milanović uskoro zapjeva Thompsonovu pjesmu Čavoglave i vrlo glasno kaže "Za dom spremni", jer "očito bi uradio sve u predizbornoj kampanji i pokušava sve da bi dobio glasove desnice".

"Kampanja je počela konstatacijom da je Milanovićev djed bio ustaša rekao sam kako očekujem da će za par dana viknuti Za dom spremni. Nešto slično se dogodilo", kazao je Tepeš za N1 televiziju.

Monopol na ustaštvo

I dok je jasno zbog čega se na tog "ustašu" Milanovića ljute Milorad Pupovac i Aleksandar Vučić, da mu na desničarenju prigovara Ivo Josipović (koji zna o čemu govori), da ga kritiziraju ljevičari i liberali, da su konsternirani birači i glasači, kao što je potpuno jasno zašto ga i ovom prilikom bespogovorno podržavaju njegovi SDP-ovci.

Ali zašto se tako ljute desničari?

Imaju li oni možda monopol na ustaštvo? Ne bi li trebali biti sretni što i vođa ljevice koketira s ustaštvom i što mu se "fućka" za ustaški pozdrav? Što taj lider ljevice nema stav o tom pozdravu, pa se u razgovoru s braniteljima poziva na ono što je o tome govorio Franjo Tuđman?

Zašto bi Milanoviću bilo zabranjeno vrbovati ustašofile na svoju stranu? Je li doista toliko bitno je li netko pravi ili lažni ustaša? 

I kad smo već kod toga, što je gore: biti pravi ili lažni ustaša?

Milan Kujundžić svojedobno je postao slavan kao "liječnik s Pavelićeva groba", nakon što je iskoristio priliku tijekom službenog posjeta Madridu da obiđe grob ustaškog poglavnika. Ivan Tepeš nedavno je marširao zagrebačkim ulicama vičući "Za dom spremni". Njegov kolega Pero Čorić pozirao je pored čuturice s Pavelićevim likom.

Ali pitajte ih jesu li oni ustaše, brzo će vam odgovoriti da nisu. Čak će se i malo naći uvrijeđenim. 

No zato bez problema etiketu "ustaše" prišivaju Zoranu Milanoviću. Ali ne zato što nije u redu biti ustaša, nego zato što on, eto, nije pravi ustaša, već se samo pretvara kako bi pridobio za sebe ustaške glasove.

Nije li to licemjerno?

Predobar Hrvat

Normalno je da se ljevica buni zbog Milanovićeva "ustašijanja". Njoj je nepojmljivo da se njihova opcija upušta u ovakve predizborne manipulacije. Da koketira s ustaštvom, umjesto da se protiv tog ustaštva bori. Po njima, Milanović bi trebao osuđivati ustaške pozdrave i kritizirati ustašku nostalgiju, a ne bi se trebao ni hvaliti s novopronađenom uspomenom na "deda ustašu" koji mu čak nije ni pravi djed.

Ali zašto se buni desnica? 

Umjesto da Kujundžić i Tepeš budu sretni što su probili led i pridobili na svoju stranu onoga tko "cijeli dan nosi partizansku kapu", da likuju zbog toga što su konačno natjerali šefa SDP-a da kaže kako mu se živo fućka za ustaški pozdrav, zbog kojeg je žestoko prozivao Kolindu Grabar Kitarović, te da slave zbog toga što je Milanović ovime razbjesnio svoje birače, oni se nalaze povrijeđeni i nadasve uvrijeđeni.

Čitavo vrijeme prigovaraju Milanoviću da nije dobar Hrvat, a sad ne valja ni kad je valjda "predobar". 

Jače se potrudite

Kujundžić se vratio u okrilje HDZ-a, stranke koja pod novim šefom Andrejom Plenkovićem plovi prema centru., ublažavajući desničarsku radikalnu retoriku. Ako je prigovarao "ustaši" Milanoviću, onda je to trebao učiniti s pozicija kršenja Ustava i zakona, a ne iz pozicije ljubomornog desničara kojem su upravo ukrali najdraži izborni rekvizit.

Kako će Kujundžić, ali i Tepeš, sad staviti ustašku kapu na glavu, kad tu kapu - figurativno, naravno - na glavu stavlja i Milanović?

Ljevica se ljuti na Milanovića jer je njoj nezamislivo pa i gadljivo, glasati za čovjeka kojemu se "fućka" za ustaški pozdrav i koji proziva majku "vojnog lekara". Dapače, ljevica je odavno zabrinuta zbog toga što Milanović nije dovoljno autentičan ljevičar, a sad je još dodatno zabrazdio u desno.

A desnica? Zar će desnica glasati za Milanovića zato što mu je "deda bio ustaša"? Ako hoće, onda Kujundić i Tepeš i ostala desničarska bratija ima gadan problem.

To znači da jednostavno nisu bili dovoljno autentični ustaše. Morali bi se malo jače potruditi.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...