Obavijesti

News

Komentari 58

Zastupnici su imali kraći radni dan, a neki su se i iznenadili

Zastupnici su imali kraći radni dan, a neki su se i iznenadili
1

Iako četvrtkom uobičajno rade do kasno poslijepodne, radni dan završili su u 14:30, kad je u dvorani bilo svega desetak zastupnika. Neke je zbunio kratki radni dan

VIDEO

Na Međunarodni dan sreće i prvi dan proljeća većina saborskih zastupnika radovala se izvan saborskih hodnika. Naime, iako četvrtkom uobičajeno rade do kasno poslijepodne, radni dan završili su u 14:30, kad je u dvorani bilo svega desetak zastupnika

Neke od njih zbunio je kratki radni dan, ali nisu imali objašnjenje zašto su radili svega pet sati. Branko Vukšić (Laburisti) ne zna koji je razlog ove zbrke. Kazao nam je da je prvotno bilo planirano da će se odraditi pet ili šest točaka dnevnog reda da bi se na kraju odlučilo da će odraditi tek tri. Šef Laburista Dragutin Lesar u Sabor je došao nedugo nakon što je sjednica zaključena.

- Došao sam sad iz Đurđevca s terena. Ušao sam u sabornicu i nigdje nije bilo nikoga pa sam vas novinare došao pitati o čemu se radi - začuđeno je rekao Lesar.

Vladimir Šeks (HDZ) načuo je da je razlog prekida sjednice to što neki predlagatelji nisu mogli doći u Sabor. Jedna od informacija je i da se o preostalim točkama dnevnog reda nije moglo raspravljati jer nisu prošle matične odbore. Ipak, zastupnici su raspravili razrješenje i imenovanje pravobraniteljice za djecu iako se HDZ uoči rasprave pobunio, jer je matični odbor dan ranije skinuo tu točku s dnevnog reda.

- Sve je to silovanje demokracije. Vrč ide na vodu dok se ne razbije - kaže Šeks.

Objašnjenje smo potražili u saborskim službama. Rečeno nam je da su zastupnici tražili da se radi bez stanke kako bi imali slobodno poslijepodne jer imaju sjednice odbora izvan Sabora. Odbacili su tvrdnje zastupnika da je za raspravu bilo predviđeno više točaka dnevnog reda i da je razlog prekida sjednice što nije bilo predlagatelja pojedinih zakona.

- Za raspravu su bile predviđene tri točke. To smo i odradili - tvrde u Saboru.

Za petak ujutro zakazan je i okrugli stol na temu "Zastupanje interesa hrvatskih građana u postupku donošenja odluka na europskoj razini" pa će možda slobodno vrijeme iskoristiti za pripremu rasprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...