Obavijesti

News

Komentari 0

Zastupnici su si kao djeca gasili mikrofone i vrijeđali se

Zastupnici su si kao djeca gasili mikrofone i vrijeđali se
5

IZGLASAVANJE POVJERENJA: Premijerka Jadranka Kosor je odgovorila oporbi kako se Barack Obama ne bi složio s njihovom konstatacijom da sramoti državu

VIDEO

Ovo što se događa u Hrvatskoj je sramota, ono što se događa s dužnosnicima HDZ-a je sramota, to je jedna pandemija, ali to je realnost, rekao je čelnik SDP-a Zoran Milanović. Ustvrdio je i da je Vlada izgubila svaku vjerodostojnost, te napomenuo da se protiv HDZ-ovih dužnosnika vode istrage i podižu optužnice. Pozvao je vladajuće da raspišu izbore i da odu što prije.- Mi mislimo da Vlada sramoti Hrvatsku i da mora otići. Za Boga otiđite što prije - zavapio je Milanović. Ponovio je svoj stav da je Hrvatska postala talac unutarnjih sukoba u HDZ-u i još jednom upozorio da takvo stanje mora prestati. Reagirao je Luka Bebić.- Molim vas, uvrijedili ste dva puta predsjednicu Vlade. Moralno ste je diskreditirali, a uvrijedili se Vladu i HDZ - upozorio ga je Bebić.- Vlada po našem uvjerenju nije više u stanju voditi Hrvatsku, nema reformski potencijal, a odgođen je i ulazak Hrvatske u EU, a taj cilj je na relativno dugačkom štapu - rekao je Zoran Milanović (SDP). Bebić se založio za pristojniji vokabular u Saboru.- Molim da mi olakšate vođenje sjednice što će te se suzdržati od uvredljivih kvalifikacija - rekao je Bebić. Milanovićevo izlaganje izazvalo je lavinu ispravaka netočnih navoda. Za ispravak se prijavilo 28 HDZ-ovaca.

Kosor: Obama se ne bi složio s Milanovićem 

Izjave da Vlada sramoti Hrvatsku je komunikacija nedostojna političke scene, branila se premijerka Kosor od napada oporbe.
- Tako sasvim sigurno nije mislio predsjednik Obama kada me pozvao na večeru kada smo razgovarali o tome kada će Hrvatska završiti pregovore - rekla je Kosor. Ustvrdila je da tako ne misle ni ostali europski i svjetski dužnosnici, a spomenula je i ruskog premijera Putina.
- Pred vama stojim čista srca i čistog obraza - izjavila je Kosor. Ponovila je da će njezina Vlada nastaviti borbu protiv korupcije.
- Otvarat ćemo ladice i nećemo se umoriti dok nas ima. To je dobro za Hrvatsku i građane, jer oni tu vide vjeru i nadu. U tome ćemo biti odlučni i beskompromisni - ustvrdila je premijerka. Najavila je borbu za gospodarski oporavak i ulazak u EU.
- Hrvatska je talac nestpljive i nezrele želje za dolaza na vlast - uzvratila je Kosor na optužbe SDP-ovog čelnika Milanovića. Zavšila je riječima 'Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što'.

Isključivali si mikrofon

Tijekom rasprave vladajući su oporbu prozivali za izjave 'prožete pakošću i mržnjom', tvrde da SDP-ovci 'lupetaju'. U burnoj atmosferi zastupnici su si međusobno isključivali mikrofone kako bi onemogućili suparnike da govore. Marin Jurjević (SDP) kazao je da se HDZ-ovci ponašaju kao članovi 'neke sekte koja vjeruje u što nitko ne vjeruje i ne vidi'. Iz HDZ-ovih klupa dobacili su mu 'Jurjeviću, ošišaj se'. Na tvrdnje SDP-ovaca da je njihova stranka utrla put ulasku Hrvatske u NATO i EU, Josip Salapić (HDZ) uzvratio je poslovicom: 'Okoš bokoš napravi nešto kokoš.' HDZ-ovci nisu zaboravili na Milanovićeve bolove u preponama.
- Gospodin Milanović je rekao da će raspravljaiti cijeli dan, a već ga sada nema. Rekao je da ga prepone bole kada previše sjedi u Saboru, a da sjedi u Vladi bolila bi ga i glava - rekla je Karmela Caparin (HDZ). Milanović je naime izašao nakon svog izlaganja, no vratio se vrlo brzo. Nezavisni zastupnik Zoran Vinković ispravljajući netočne navode Kosor osvrnuo se i na Sanadera.
- Ne želim uvrijediti predsjednicu Vlade, no rekla je da čini sve da izađemo iz teških vremena, a upravo je do toga dovela ova Vlada. Samo fali kapetan s Malo vitra - rekao je. Iz HDZ-ovih klupa dobacili su mu da je komunjara.
- Daj se ti malo smiri! Opomenite zastupnike koji mi dobacuju da sam komunjara - rekao je Vinković, a HDZ-ovci su mu isključivali mikrofon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela