Obavijesti

News

Komentari 67

Zastupnici: Vladi bi bilo lakše kada slučaja Čačić ne bi bilo

Zastupnici: Vladi bi bilo lakše kada slučaja Čačić ne bi bilo
4

Neki zastupnici smatraju kako je on trebao odstupiti, dok neki misle da se on dobro postavio. Jandroković kaže da je Čačić već ranije trebao odstupiti i čekati presudu

VIDEO

HNS-ov Goran Beus Richenbergh rekao je kako suđenje Radimiru Čačiću u Mađarskoj jako važno za stranku.

- Kao što je važno za svakog čovjeka, tako je važno i na našu organizaciju jer se radi o prvom čovjeku HNS-a i sigurno da taj teret koji gospodin Čačić nosi je nešto u čemu mi na neki način sudjelujemo svojom solidarnošću. Čekamo kako će se danas to završiti, ali ne očekujem da će se danas desiti bilo kakva vrsta pravorijeka - komentirao je Richenbergh. 

Na pitanje koliko slučaj šteti aktualnoj Vladi rekao je kako je teško procijeniti nekoga tko sudjeluje u vladajućoj većini. Dodaje kako je sama činjenica da javnost reagira toliko suptilno na ovo pitanje je nešto što se ne može ignorirati. Richenbergh je naglasio i kako bi im bilo lakše da nema ovog slučaja, ali im svakako ne bi bilo lakše da Čačić nije prvi potpredsjednik, jer dok je on na toj poziciji HNS ima garanciju da će se njihovi programi provesti. 

- Gospodin Čačić je vrlo jasno rekao da se radi o tome da je osuđujuća pravomoćna, dakle bezuvjetna kazna onda opredjeljujući faktor - zaključio je Richenbergh.

Koliko slučaj Čačić opterećuje Vladu, parlament i Hrvatsku komentirao je i čelnik Hrvatskih laburista, Dragutin Lesar.

- Koliko je to opterećenje Vladi ja doista ne znam, ali smjenjujući ministricu Holy premijer Milanović je ljestvicu podigao visoko. Očito zbog toga da je neki ne mogu preskočiti, a da se drugi mogu provući ispod. Od presude u Mađarskoj ne očekujem ništa - rekao je Lesar. 

Nikola Vuljanić rekao je kako mu je žao Čačića.

- Mislim da se to moglo svakome dogoditi, i mislim da se dobro postavio, u smislu da se osjeća odgovornim. Ja bih priznao krivnju i maknuo se iz žarišta, ali to je moj osobni stav - rekao je Vuljanić. Dodao je kako ovaj interes javnosti nikome ne koristi, ni Vladi, ni Čačiću, ni Hrvatskoj. 

- Najčešće se ljudi, koji se nađu u takvoj žiži javnosti, povuku da bi drugi mogli normalno raditi svoj posao. Vidjet ćemo što će sud odlučiti, ako je nevin, onda je nevin, a ako je kriv, onda bi se morao povući. Ja bih se osobno maknuo u stranu i daleko od tog negativnog interesa - kazao je Vuljanić. 

IDS-ov Damir Kajin rekao je kako nije na njemu da sudi treba li Čačić odstupiti ukoliko ga osude. Ističe kako se nikome ne može ništa unaprijed imputirati. Na pitanje koliko je to teret njemu kao članu vladajuće koalicije rekao je kako bi bilo lakše da toga nema.

- Danas će od 153 zastupnika u auto sjesti njih 143 i pokušati se vratiti kući, svakome od nas se to isto može dogoditi. Teret jeste, ali ne treba nikoga apriori prije suda vješati i proganjati - rekao je Kajin.

Gordan Jandroković komentirao je kako smatra da je Čačić već ranije trebao odstupiti i pričekati presudu.

- U slučaju da je ona oslobađajuća to naravno mijenja situaciju, tada bi bilo normalno da ostane. Međutim, ovako sada u neizvjesnosti s vjerojatno osuđujućom presudom smatram da nije dobro da taj čovjek na mjestu prvog potpredsjednika hrvatske vlade, posebno me smeta što po izvorima iz vlade navodno mu vlada daje potporu čak i u slučaju optužujuće presude, dakle i tim činom vlada pokazuje da jedni standardi vrijede za sve ostale, a drugi za njih. Smatram da to nije niti politički korektno, da je čak nedosljedno i da to nije dobro za Hrvatsku - rekao je Jandroković

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...