Obavijesti

News

Komentari 93

Zataškavaju? HŽ tvrdi da su isključili struju i spriječili sudar

Zataškavaju? HŽ tvrdi da su isključili struju i spriječili sudar
1

Dva putnička vlaka su se u nedjelju u Dugom Selu za dlaku izbjegli. Išli su istom prugom iz dva različita smjera. Iz HŽ tvrde kako su isključili struju i spriječili sudar

VIDEO

Noge su mi se odsjekle. Počeo sam naglo kočiti. Zaustavili smo se jedan od drugoga na 200 metara, prepričava strojovođa Danijel Bekec (28).

Samo zahvaljujući njegovoj i reakciji drugog strojovođe izbjegli su sudar vlakova sa 705 putnika. Da nisu uspjeli, kažu da bi to bila tragedija neviđenih razmjera, a mrtvih bi bilo na desetke.

Dva putnička vlaka su se u nedjelju u Dugom Selu za dlaku izbjegli. Išli su istom prugom iz dva različita smjera. Jedan je vozio iz Osijeka prema Zagrebu, a drugi iz smjera Zagreba prema Dugom Selu, odnosno prema njemu. Strojovođe su u posljednji tren uspjeli zakočiti, i to nakon 200 metara. Nasreću, jedan je vozio samo 20 km/h, a drugi je tek kretao.

'Pokušavaju zataškati istinu!'

Dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Dalibor Petrović optužuje upravu HŽ Infrastrukture da pokušava zataškati istinu. Oni su rekli da je HŽ isključio struju i da je tako izbjegnut sudar.

- Puno veći problem od izbjegnute tragedije je želja HŽ Infrastrukture da zataška slučaj. Šef izvršenja prometa HŽ Infrastrukture vršio je pritisak na strojovođu da “pogura” vlak od 500 metara nazad na kolodvor kako bi minimalizirao izbjegnutu tragediju - rekao je Petrović.

Prometnik je na kolodvoru Dugo Selo odobrio strojovođi Danijelu Bekecu da krene prema Zagrebu. Odmah nakon izlaska s kolodvora uočio je da prema njemu ide drugi vlak. Bili su oko 400 metara jedan od drugog. Uspjeli su se zaustaviti na 200 metara. Da su išli u punoj brzini, trebao bi im minimalno kilometar da se zaustave. Išli su sporo jer su ondje radovi.

'Jedini heroji su strojovođe, nitko nije isključio struju'

Iz HŽ Infrastrukture priopćili su da je za sve odgovoran prometnik koji je pustio da vlak krene s kolodvora dok je drugi dolazio. Udaljili su ga s posla i možda će dobiti izvanredni otkaz ako se dokaže da je odgovoran.

- Odmah nakon kretanja brzi vlak 782 je zaustavljen i isključen je napon na dionici Dugo Selo – Sesvete - rekli su iz HŽ-a. No Petrović kaže kako je to laž te da nitko nije isključio struju i da su jedini junaci cijele priče strojovođe.

- U HŽ-u su spremni lagati kako bi opravdali katastrofalan rad i nered koji čine - kaže Petrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...