Obavijesti

News

Komentari 107

'Čuli smo se, premijeru sam rekao da bude vjerodostojan'

'Čuli smo se, premijeru sam rekao da bude vjerodostojan'
3

Predsjednik Josipović rekao je da je zatražio izvješće SOA-e o mogućem nadzoru Slavka Linića. Dodao je da sukobi unutar SDP-a ne smiju utjecati na državu

VIDEO

Sukobi koji su se dogodili u okviru vladajuće stranke moraju se raščistiti unutar stranke, ali se ne smije dozvoliti da taj sukob utječe na državu i njezino funkcioniranje, rekao je predsjednik Ivo Josipovi ć odgovarajući na pitanja o situaciji unutar SDP-a nakon istupa bivšeg ministra Slavka Linića.

- Ja ću sukladno svojim ovlastima, što sam već tražio, izvješće od SOA-e vezano uz mogući nadzor gospodina Linića, zatražiti sve one provjere koje mogu kao predsjednik sukladno Ustavu i zakonu i o tome ću izvijestiti javnost, neovisno o onome što će se događati u saborskom Odboru - kazao je predsjednik.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

Dodao je da je iznimno važno za državu, za Vladu i vlast da se bude transparentan i vjerodostojan vezano za iznijete optužbe.

'Jutros sam razgovarao s premijerom'

Na pitanje je li nakon svega razgovarao s premijerom Milanovićem, Josipović je rekao da se s njime čuo jutros.

- Rekao sam mu isto što sam sada vama rekao, da je nužno biti vjerodostojan. Rezultati će biti brzo, a o rezultatima te provjere ovisi hoće li biti daljnjih sjednica jednog, drugog ili trećeg tijela - rekao je.

Upitan ima li poruku za javnost koja više ne zna kome bi vjerovala, Josipović je rekao kako jamči da će se istina doznati.

- Jamčim i da će država u tom segmentu u kojemu sam i ja odgovoran zajedno s premijerom, funkcionirati zakonito - rekao je.

Komadina: SDP mora biti jak i stabilan, a ne ovakav

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina za oslikavanje situacije u SDP-u nakon istupa Slavka Linića poslužio se latinskom poslovicom.

- Mislim da se najbolje može opisati onom latinskom "Quod licet Iovi, non licet bovi". Naime, ne mislim niti da je Milanović Jupiter, niti da je vol kolega Linić. Mislim da to nije tema njih dvojica, nego je tema nešto drugo . Mi smo izgubili izbore i da treba vidjeti i analizirati zašto je do toga došlo i zašto građani nisu dali većinsko povjerenje stranci koja je objektivno sudski osuđena za upravljanje državom - kazao je.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

Još važnije od toga je, kaže Komadina, pitanje zašto građani nisu izašli na izbore te što oni trebaju učiniti u Vladi da se to povjerenje vrati te u stranci kako da rejting SDP-a prestane padati.

Na pitanje što još treba napraviti da bi Zoran Milanović dao ostavku, Komadina je rekao da stranka ima svoja tijela i organe na kojima odgovorni trebaju raspravljati. Koliko zna u srijedu će biti sjednica Predsjedništva SDP-a, a u subotu Glavni odbor. Nakon Linićevih optužbi da je premijera koristio službe za nekakve potencijalno nezakonite radnje postavilo se i pitanje kako takav premijer može imati potporu bilo kojeg člana SDP-a i kako takva Vlada može nastaviti s radom. Komadina je na to kazao:

- Nisam za nabacivanje s blatom. Tu ima nabacivanja blatom. Neke stvari treba dokazati, odgovorno se treba ponašati. Građani očekuju pomake, ne očekuju ovo, SDP mora biti jak i stabilan, ne ovakav - poručio je.

Ustvrdio je da neće glasati za izbacivanje Linića iz SDP-a ako dođe do takvog scenarija. Na pitanje hoće li tražiti objašnjenja od Zorana Milanovića, kratko je rekao da "to nisu dvije povezane stvari". Upitan je li odgovorno da Milanović nakon svega da ostavku:

- Gledajte, to je stvar svakoga pojedinca, kako procjenjuje svoju odgovornost. A tijela su tu da rasprave o nama svima - zaključio je Komadina.

>>> A sad, rat do istrebljenja: Sve o tajnom planu Linićeva puča i Zokijevom protuudaru čitajte u novom broju Expressa


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...