News

Komentari 14

'Zatrpane radnike smo tri sata otkopavali lopatama i strojem. Ne pamtim takvu intervenciju'

'Zatrpane radnike smo tri sata otkopavali lopatama i strojem. Ne pamtim takvu intervenciju'

Sumnja se na propust u provođenju mjera zaštite na radu, zbog kojeg je i došlo do odrona zemlje u kanalu dubokom čak četiri metra

Iz PU varaždinske noćas su priopćili da su smrtno stradali 45-godišnjak i 22-godišnjak s područja Požeško-slavonske županije, a sama intervencija trajala je dobra 3 sata, kažu iz DVD Ivanec.

U jučerašnjoj nesreći na radu u kojoj se kod Novog Marofa na gradilištu dvorca Bela 2 odronula zemlja i tako usmrtila dvojicu radnika, a koji su sanirali odvodni kanal, dojavljeno je jučer oko 14 sati.

POGLEDAJTE VIDEO Odron zatrpao radnike na gradilištu

- Bila je jako zahtjevna intervencija, rekao bih da se tako zahtjevna intervencija ne pamti na području Varaždinske županije – rekao nam je Ivan Putarek, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije koji je i sam bio na mjestu nesreće.

- Prvog radnika otkopavali smo lopatom, dok smo do drugog uspjeli doći par sati kasnije pomoću radnog stroja – nastavlja Putarek, ponovno naglašavajući zahtjevnost intervencije koja je trajala dobra tri sata.

Uz DVD Ivanec, u izvlačenju unesrećenih pomogli su i DVD Novi Marof, DVD Margečan i DVD Završje Podbelsko. Na mjesto događaja izašli su i djelatnici varaždinske Hitne pomoći te policijski službenici.

Očevid je obavio Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu uz pomoć policajaca PU varaždinske te Inspektor zaštite na radu. Prema dosad prikupljenim podacima, sumnja se na propust u provođenju mjera zaštite na radu, zbog kojeg je i došlo do odrona zemlje u kanalu dubokom čak 4 metra. Na gradilištu je bilo nekoliko radnika, a izvodili su se iskopi zemlje i polaganja cijevi.

Tijela unesrećenih muškaraca nalaze se na patologiji varaždinske Opće bolnice gdje će se vršiti obdukcija, a Državno odvjetništvo će zatražiti i toksikološko vještačenje ali i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti nastanka nesreće.

Najčitaniji članci