Obavijesti

News

Komentari 29

Zavadlav će obranu dati video vezom iz zatvorske bolnice?

Zavadlav će obranu dati video vezom iz zatvorske bolnice?
1

Kao mjera predostrožnosti od mogućeg širenja koronavirusa tužitelj je zastao s ispitivanjem svjedoka. Treba ih ispitati još šestero te uzeti obranu Filipa Zavadlava, ako će je htjeti iznositi

VIDEO

Vještačenja određena u istrazi su uglavnom gotova, a ispitivanja preostalih nekoliko svjedoka su na samom kraju, rekao nam je Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava (25) osumnjičenog za trostruko ubojstvu u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:13

- Osim nekolicine preostalih svjedoka istražitelji moraju ispitati i Zavadlava kojemu istražni zatvor ističe 11.travnja - pojasnio je Šerić. Doduše istražni zatvor koji su mu odredili zbog opasnosti da ne ponovi kaznena djela te zbog osobito teških okolnosti u kojima je nedjela počinio može mu se i produžiti i istražitelji nisu vezani nikakvim rokovima u kojima bi hitno morali završiti istragu ili podići optužnicu.

- Preostalo je ispitati još šest svjedoka no s tim ćemo privremeno zastati zbog situacije s epidemijom koronavirusa.Još čekamo i balističko vještačenje, a moram uzeti i obranu osumnjičenika - rekao nam je tužitelj Žarko Štrbac. Među mjerama za suzbijanje koronavirusa  je, po odluci Ministarstva pravosuđa, i što češće korištenje video veze kad god se ona može koristiti. Tako postoji mogućnost da će Zavadlava, koji je u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu, iz Splita ispitati video vezom. Kako neslužbeno doznajemo tako nešto su već i planirali, ali tada to nisu mogli realizirati zbog tehničkih poteškoća. 

- Nije isključeno da ćemo obranu osumnjičenog Zavadlava uzeti putem video veze - rekao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu Žarko Štrbac

Podsjećamo, kombinirano psihijatrijsko - psihološko vještačenje pokazalo je kako je Zavadlav u trenutku trostrukog ubojstva bio smanjeno ubrojiv.To znači da će mu se suditi kao i svakoj drugoj zdravoj osobi, no ovo mišljenje vještaka ima bitan utjecaj na odluku o kazni. Naime, u slučaju da bude proglašen krivim zbog strašnog zločina prijeti mu dugotrajni zatvor, odnosno maksimalna kazna od 50 godina zatvora. No njegova smanjena ubrojivost (rangirana kao “bitna”) po čl. 26. Kaznenog Zakona RH može (u praksi uglavnom tako i bude) značiti izricanje niže kazne od maksimalne.

Zavadlav u bolnici: U ćeliji je s četvoricom, ne ide psihijatru
Zavadlav u bolnici: U ćeliji je s četvoricom, ne ide psihijatru

Njega terete da je iz bezobzirne osvete 11. siječnja 2020. u Marina Bobana (25) i Juricu Torlaka (38), dok su bili na Yamahi, ispalio više rafalnih i pojedinačnih hitaca. Boban je preminuo na mjestu, dok je Torlak uspio pobjeći do Senjske ulice i dvorišta obiteljske kuće gdje su ga nešto kasnije pronašli djelatnici Hitne pomoći. No nedugo potom preminuo je u splitskoj bolnici. Zavadlav je potom, rekli su neki svjedoci, nastavio hodati Varošem da bi minutu kasnije pucao u Marina Ožića Paića (25) zvanog Pajser koji je stajao na skuteru Suzuki Burgman u susjednoj uličici. Ubio ga je s dva metka u leđa, a jedan hitac je pogodio automobil s dvoje mladih koji su se slučajno zatekli u blizini... Ukupno je ispalio 36 metaka, a “Kalašnjikov” je odbacio putem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...