News

Komentari 0

Završilo je jubilarno deseto izdanje Styria:SCOOL Akademije

Završilo je jubilarno deseto izdanje Styria:SCOOL Akademije

Polaznice ovogodišnje SCOOL Akademije bile su studentice s deset različitih fakulteta, a imale su priliku kroz više od 40 sati predavanja i radionica od 14 predavača koji su im prenosili znanja i iskustva

Deset godina nakon održavanja prve Styria:SCOOL Akademije, ova godina pokazala je koliko praktičnog znanja i iskustva studenti kroz nju dobivaju. Druga godina održavanja Akademije online, omogućila je studentima iz cijele Hrvatske, ali i nekih okolnih zemalja gdje su radili praksu, da se okušaju u medijskim, marketinškim, prodajnim i drugim vodama Styria grupe. 

- Čestitala bih svim polaznicima na uspješnom završetku Styria:SCOOL akademije te na ulasku u našu alumni obitelj, te zahvalila našim predavačima, mentorima i HR SCOOL timu. 

Izbor polaznika SCOOL akademije svake godine nije samo težak nego i odgovoran zadatak. 

Styria:SCOOL Akademija od 2012.kada je i prvi put pokrenuta, izrasla je u jedan od ključnih edukacijskih projekata Styria grupe u Hrvatskoj, kroz čije je programe u ovih 10 godina prošlo 168 studenata svih usmjerenja - rekla je Sanja Jasprica,  Voditeljica tima za upravljanje ljudskim potencijalima. 

Istaknula je da su iz Styrie posebno ponosni na to što su se i u online okolnostima uspjeli povezati te bez obzira na tehničke poteškoće koje su se znale događati, uspjeli pokazati svoju znatiželju, motivaciju i talent. 

 - Istaknula bih vaš angažman na predavanjima koji su prepoznali naši predavači te kritično razmišljanje koje ste pokazali na job shadowingu. Htjela bih istaknuti i vaše odlične prezentacijske vještine prilikom predstavljanja projektnih zadataka te proaktivnost i asertivnost u obrani vaših ideja. Vaše prezentacije su bili pravi business pitchevi, a energija kojom ste predstavljale i branile vaše ideje zarazna! - istaknula je Jasprica. 

Cilj Akademije je da svojim polaznicima kroz predavanja i radionice pruži praktično znanje koje će doprinijeti razvoju njihovih kompetencija i na taj način im olakšati ulazak na tržište rada.  

Polaznice ovogodišnje SCOOL Akademije bile su studentice s deset različitih fakulteta, a imale su priliku kroz više od 40 sati predavanja i radionica od 14 predavača koji su im prenosili znanja i iskustva iz područja kao što su digitalni marketing, korisničko iskustvo i razvoj proizvoda, digitalizacija u medijima, novim medijskim formatima i navikama novih generacija korisnika medija kao što je generacija Z.  

Uz teorijski dio Styria:SCOOL Akademije, polaznice su odradile i job shadowing program koji im je omogućio uvid u stvarni poslovni svijet. Tako su ove godine SCOOL-ovke odradile više od ukupno 200 sati prakse u manje od mjesec dana, a mentori su im bili stručnjaci iz 11 odjela u pet Styrijinih tvrtki.  

Također, neke od polaznica svoj job shadowing program produžili su i kroz angažman na studentskom poslu.  

Nakon odrađenog teorijskog i praktičnog djela, pred polaznicama je bio najzahtjevniji i najzanimljiviji dio Akademije – projektni zadatak.  

Za izradu cijeloga projekta od ideje do završnice imali su tri tjedna, a ovaj tjedan su svoje projekte predstavili stručnome žiriju koji je nakon toga odlučio tko će ove godine odnijeti pobjedu.  

Prema mišljenju žirija, najbolji projekt i najbolju prezentaciju projektnog rješenja imao je tim  

Njuškice, odnosno studentice Ana Karačić, Emina Kadić , Franka Jakoliš i Marinela Roher koje su radile na projektu Njuškala: Relaunch Njuškalo kategorije Od glave do pete. 

Osim najboljeg tima, na jučerašnjoj završnici Akademije proglašeni su pobjednici ove generacije SCOOL-ovaca te su im dodijeljene novčane stipendije.  

Tako je Ana Biondić, studentica Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment osvojila prvo mjesto prema ocjenama predavača te stručnog žirija. Drugo mjesto odnijela je Gita Hiržin, studentica Fakulteta hrvatskih studija, a treće mjesto Marinela Roher, studentica Grafičkog fakulteta. 

Na online završnici proglašeni su i NajSCOOLovac prema izboru polaznika SCOOL-a čije je mjesto zauzela Franka Jakoliš, studenica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.  

Nagradu za najboljeg predavača koju dijele SCOOL-ovke, osvojili su  Ivana Šuto, Direktorica kontrolinga @Styria Media Group Hrvatska i Nikša Gopčević, Digital Strategist @Styria Media Group AG. 

Kako druženje uživo, nažalost, nije bilo moguće ove godine, naši su SCOOLovci imali priliku virtualno se družiti sa svim mentorima i to kroz zabavan kviz koji je veselo zaokružio ovogodišnji posebni program Styria:SCOOL Akademije.  

Pred nama je jedanaesta generacija Styria:SCOOL Akademije, a svi zainteresirani studenti Akademiju mogu pratiti na društvenim mrežama (Facebook, Instagram) i službenoj SCOOL web stranici.   

Sve studente koji su zainteresirani za studentske poslove i prakse neovisno o Styria:SCOOL Akademiji mogu se javiti i na mail ljudski_potencijali@styria.hr.  

 

Najčitaniji članci