News

Komentari 0

Zbog eksplozije plina urušila se zgrada: Spasitelji izvukli bebu staru 10 mjeseci, otac poginuo

Zbog eksplozije plina urušila se zgrada: Spasitelji izvukli bebu staru 10 mjeseci, otac poginuo

Spasiteljske službe su uz pomoć potražnih pasa spasile 10 - mjesečnu bebu iz ruševina zgrade. Pored djeteta su pronašli i beživotno tijelo njenog oca. Majka i beba su u bolnici, a traga se za još dvoje

Zgrada u franuskom Sanary-sur-Meru urušila se zbog eksplozije plina u utorak, a spasitelji cijeli dan rade na izvlačenju ljudi iz ruševina. Ispod trokatnice ostala je zarobljena i desetomjesečna beba sa ocem, donosi AP news.

- U jednom trenutku, dijete je očelo plakati. To nam je pomoglo u lociranju djeteta, kao i psi koji su nas odveli do točnog mjesta . rekao je Evence Richard, pripadnik spasilačkih službi. 

Spasitelji su morali kopati kroz hrpu šute, betona i ostalog materijala. Njezin otac, star 30 - ak godina, nažalost je pronađen mrtav odmah pored bebe. 

- Stvorili smo nekakav oblik galerije od materijala kako se ne bi sve srušilo na dijete. Uspjeli smo ga izvući, bilo je pri svijesti - rekao je zapovijednik vatrogasne postrojbe, Eric Grohin.

Beba je odvezena u bolnicu gdje će joj tretirati ozljede. Njena majka pronađena je ranije, također je u bolnici ali je u ozbiljnom stanju. 

Spasioci tragaju za još dvoje nestalih pod ruševinom. Ispočetka je uzrok eksplozije bio nepoznat, no spasilačke službe su prijavile jak smrad plina.

Najčitaniji članci