Obavijesti

News

Komentari 10

Zbog 'Grada u Gradu': 'Zapela' sjednica zagrebačke skupštine

Zbog 'Grada u Gradu': 'Zapela' sjednica zagrebačke skupštine
1

Gradonačelnik Bandić poručio je pak da kada bude trebalo informirati Gradsku skupštinu o bilo kojem postupku kojim preuzima obaveze u ime Grada Zagreba vezano za taj projekt, on će to i učiniti

VIDEO

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je ujutro 'zapela' već na samom početku kad, prilikom utvrđivanja dnevnog reda, nije prošao prijedlog Kluba gradskih zastupnika lijevog bloka da po hitnom postupku gradonačelnik Milan Bandić podnese detaljno izvješće o razvoju projekta "Grad u Gradu".  

Svoj prijedlog obrazložili su jučerašnjom tribinom u Društvu arhitekata kojoj je cilj bio informirati javnosti o projektu "Grad u Gradu". Na tribinu se, ističu, iz gradskih upravnih tijela nije nitko odazvao dok se iz sredstava javnog priopćavanja svakodnevno nižu informacije o projektu o kojem zastupnici ništa ne znaju niti sudjeluju u njegovoj izradi. 

"Jučer je održana tiskovna konferencija na kojoj su čak spominjani neki neboderi od 200 katova, spominjalo se rušenje Zagrebačkog velesajma. Ne znam što je zapravo u glavi nečasnog doktora, pardon, budućeg počasnog doktora gradonačelnika Bandića i stoga tražimo puno više informacija", pojašnjavao je predsjednik Kluba gradskih zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević njihov zahtjev koji, međutim, prilikom glasovanja nije dobio 'zeleno svjetlo'.

Gradonačelnik Bandić  poručio je pak da kada bude trebalo informirati Gradsku skupštinu o bilo kojem postupku kojim preuzima obaveze u ime Grada Zagreba vezano za taj projekt, on će to i učiniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prilikom utvrđivanja dnevnog reda nije prošao niti prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a koji traže dvije izmijene redoslijeda unutar dnevnog reda, odnosno da Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca 2018. stavi, ne kao 21. već kao prva točka dnevnog reda kao i da prijedlog zaključka o osnivanju društva Sportski objekti bude druga a ne 13. točka.

SDP-ovac Mišić nezadovoljan

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić je zamjerao jer je, kaže, prvi puta gradonačelnik podnio izvješće o radu na vrijeme, a ta je točka tek 21. na dnevnom redu i u raspravu bi mogla tek u kasnim noćnim satima.

Na dnevnom redu današnje Gradske skupštine 30 je točaka, među kojima i prijedlog gradonačelnika Bandića o osnivanju društva Sportski objekti, društva s ograničenom odgovornošću.  Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u utorak je nakon sastanka s Bandićem izjavio da ne vidi razlog da se ne podrži taj prijedlog te poručio kako od predstavnika gradskih ureda koji predlažu tu točku želi da na sjednici javno obećaju kako se nekretnine Sportskih objekata neće prodavati.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zaključaka o prihvaćanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova za projekt "rotor Remetinec", o zaduživanju Grada korištenjem "ESIF kredita za energetsku učinkovitost", o davanju jamstva za kreditno zaduživanje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te o raspodjeli sredstava za djelomično pokrivanje gubitka Kliničke bolnice „Sveti Duh“, Dječje bolnice Srebrnjak i Specijalne bolnice za plućne bolesti.  Razmatrat će se i izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2018.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...