Obavijesti

News

Komentari 187

Zbog incidenta na Sljemenu kaznit će Tomislava Sauchu

Zbog incidenta na Sljemenu kaznit će Tomislava Sauchu
3

Predstojnik Ureda premijera Tomislav Saucha žalio se na odluku suda. Osuđen je za narušavanje javnog reda i mira jer je vrijeđao i omalovažavao policajce

VIDEO

Tomislav Saucha, predstojnik Ureda premijera Zorana Milanovića, kažnjen je za incident s policajcima nakon skijaške utrke Snježna kraljica na Sljemenu 6. siječnja.

Tako je utvrdio Prekršajni sud u Zaprešiću te Sauchu nepravomoćno osudio zbog narušavanja javnog reda i mira. Prema sudskom rješenju, zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca Saucha bi za počinjeni prekršaj trebao platiti 772 kune kazne i 500 kuna sudskih troškova. Presudu je sud donio 25. svibnja, no Saucha, koji se branio da nije kriv i nijekao prijavu policije, žalio se Visokom prekršajnom sudu.

Spis je na viši sud dostavljen 8. lipnja. Kad prouče žalbu, odlučit će je li ona osnovana ili će je odbaciti. Sutkinja suda u Zaprešiću, neslužbeno doznajemo, nije povjerovala Sauchi, nego interventnim policajcima koji su svjedočili da ih je vrijeđao i prijetio im svojom pozicijom te poznanstvima s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem i ravnateljem policije. Kaznila ga je najvećom zakonskom kaznom koja za to djelo iznosi 200 njemačkih maraka, što preračunato u domaću valutu iznosi 772 kune. Osim novčane, postoji i mogućnost kazne zatvora do 30 dana. No kako Saucha dosad nije osuđivan, tada se zatvorske kazne u praksi ne presuđuju. Javnost je bila šokirana ponašanjem Milanovićeva predstojnika.

Umjesto da pristojno i u miru čeka red za autobus s drugim ljudima, on je napao policajce zbog gužve. Pokušali su ga pristojno smiriti, upozorili su ga na neprihvatljivo ponašanje, ali Saucha se nije zaustavio. Vrijeđao ih je i omalovažavao. Policajci ga, kako doznajemo, nisu mogli privesti i alkotestirati jer se umiješao jedan od načelnika u PUZ-u. I policija je prijavu podnijela prema Zakonu o narušavanju javnog reda i mira, iako su mogli i prema Zakonu o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Tada bi i kazna Sauchi bila drastičnija.

Nakon neprimjerenog ponašanja na Sljemenu Saucha je danima šutio i skrivao se.

Tek nakon četiri dana iz Vlade su priopćili da se Saucha neće očitovati dok MUP ne završi unutarnju kontrolu. Saucha je tvrdio da su policajci vrijeđali njega. Kontrola MUP-a utvrdila je da to nije točno, a Saucha je progovorio tek 14. siječnja.

- Smatram da su pojedini interventni policajci postupili neprofesionalno i nekorektno prema meni. Mislim da riječima i postupcima nisam nikoga vrijeđao - rekao je tada.

Unutarnja kontrola: Nije bilo propusta u postupanju policajaca prema Sauchi

Policajac koji je postupao prema Tomislavu Sauchi poštovao je sve zakonske propise, dok policajac koji je postupao prema Saši Đujiću nije poštovao odredbe pravilnika o uljudnom postupanju prema građanima, izvijestio je MUP nakon završetka unutarnje kontrole. 

S obzirom na to da je interventni policajac rekao da ga je Saucha vrijeđao, predstojnika su prijavili za remećenje javnog reda i mira.

24sata


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina