Obavijesti

News

Komentari 211

Hasanbegović 'leti' iz HDZ-a? 'Neće, vikendom ne izbacuju'

Hasanbegović 'leti' iz HDZ-a? 'Neće, vikendom ne izbacuju'
1

Ključni poticaj za moj potez je politička moralna kaljuža koja je doživjela klimaks u tzv. saborskom preslagivanju, kaže Hasanbegović. Misli da ga HDZ neće izbaciti danas jer je - vikend!

VIDEO

Nakon što je HDZ-ov saborski zastupnik i član Predsjedništva stranke Zlatko Hasanbegović osvanuo na listi nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Brune Esih, mogle bi ga vrlo brzo sustići sankcije. Iako se iz HDZ-a još nisu službeno oglasili, tportal neslužbeno doznaje da će vrh stranke već u subotu poduzeti poteze u slučaju Hasanbegovića.

Što će HDZ poduzeti nije poznato, no stranački Statut vrlo je jasan.

'Članstvo u HDZ-u prestaje: a) istupanjem iz stranke; b) isključenjem; c) upisom u bilo koju drugu stranku registriranu u RH; d) kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke; e) podnošenjem ostavke ili dužnost u predstavničkim, izvršnim i drugim tijelima vlasti, bez prethodne suglasnosti nadležnog tijela HDZ-a; f) u slučaju smrti; g) u slučaju pravomoćne sudske presude za kaznena djela navedena u Etičkom kodeksu HDZ-a', piše u Statutu.

Stoga, ako ne žele svjesno kršiti svoj Statut, HDZ bi morao Hasanbegovića izbaciti iz stranke.

Podsjetimo, na stranicama zagrebačkog izbornog povjerenstva objavljena je lista nezavisne Brune Esih za izbore za zagrebačku Gradsku skupštinu, a drugi na toj listi je Zlatko Hasanbegović.  Posljednji na listi Brune Esih za izbor članova Gradske skupštine Grada Zagreba smjestio se nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović. 

'Ključni poticaj je moralna politička kaljuža'

Hasanbegović je za N1 komentirao zašto se nalazi na listi Brune Esih.

- Ključni poticaj za moj potez zapravo je politička moralna kaljuža koja je doživjela klimaks u tzv. saborskom preslagivanju. Razlozi se ne mogu sažeti u tri rečenice, o tome ću podrobnije idući tjedan - kratko je komentirao Hasanbegović, dok je za Novu TV, na pitanje očekuje li da će ga HDZ danas izbaciti iz stranke samo kazao: 'Vikendom ne izbacuju'.

'Hasanbegović je potpuno svjestan svih mogućih posljedica'

Bruna Esih rekla je da su stavljanje Hasanbegovića na listu 'držali u tajnosti' iako su znali da tajnost može trajati najviše jedan dan. Ponovila je da će početkom idućeg tjedna biti održana konferencija za novinare i da će Hasanbegović tada imati priliku sam obrazložiti svoju odluku.

- Tako da ja sada ne bih ništa rekla vezano uz to - rekla je Esih te istaknula kako je Hasanbegović 'donio odluku i potpuno je svjestan svih okolnosti što se tiče i njegovog članstva u HDZ-u i svih mogućih posljedica. Dakle, to je onaj nekakav sljedeći korak odnosno razgovor koji možemo očekivati nakon ove njegove kandidature na Listi na Gradsku skupštinu - rekla je Esih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...