Obavijesti

News

Komentari 19

Zbog korona virusa zatvaraju sve škole na čak dva mjeseca

Zbog korona virusa zatvaraju sve škole na čak dva mjeseca
1

Prva škola koja je skroz zatvorena je osnovna škola Burbage u Derbyshireu nakon što je potvrđen prvi slučaj korona virusa, a zaraženi je povezan s jednim djetetom koje pohađa tu školu

VIDEO

Velika Britanija kao jednu od mjera za suzbijanje korona virusa namjerava zatvoriti sve škole na dva mjeseca, a pored toga i otkazati sve nogometne utakmice, koncerte i ostala slična masovna okupljanja.

Njihov glavni zdravstveni inspektor Chris Whitty rekao je da nijedan od tih prijedloga neće odbaciti, iako su oko ideje za zatvarnje škola oprezni i tu će mjeru uvesti jedino ako bude neophodno, jer bi ona mogla imati veliki utjecaj na društvo i ekonomiju.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Korona statistika 02:00

Prva škola koja je skroz zatvorena je osnovna škola Burbage u Derbyshireu nakon što je potvrđen prvi slučaj korona virusa, piše Daily Mail. Jedan od zaraženih povezan je s jednim djetetom koje pohađa tu školu, a korona mu je dijagnosticirana nakon povratka s Tenerifa.

Drugi slučaj je potvrđen u četvrtak, a riječ je o muškarcu koji se vratio sa skijanja na sjeveru Italije. Treći slučaj korone je iz Sjeverne Irske, također osoba koja je bila u Italiji.

Jedan dan u životu pacijenta s koronom: 'Naručujemo i klopu'
Jedan dan u životu pacijenta s koronom: 'Naručujemo i klopu'

Whitty je rekao kako je samo pitanje vremena kada će se među stanovništvom Velike Britanije korona virus puno više proširiti, ali je isto tako smirio situaciju izjavom da ukoliko će zaraza biti nešto što se može obuzdati da će Britanija to uspjeti držati pod kontrolom, ali ako nije, da u tom slučaju nijedna zemlja neće moći spriječiti masovniju zarazu.

- Svima je jasno da se ovakve stvari mogu jako umanjiti ako se smanji broj javnih okupljanja, pa i zatvaranje škola - rekao je Whitty.

U slučaju zatvaranja škola to bi značilo da će brojni roditelji morati uzeti slobodne dane ili godišnji kako bi ostali kući s djecom, što uključuje i zaposlenike u zdravstvenom sektoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca