Obavijesti

News

Komentari 8

Zbog naručivanja hrane, Sari Netanyahu prijeti pet godina

Zbog naručivanja hrane, Sari Netanyahu prijeti pet godina
1

Ženu izraelskog premijera tereti se da je potrošila više od 100.000 dolara za stotine obroka koje su isporučivali restorani, a što je protivno propisima jer u njihovu domu zaposlen je kuhar.

VIDEO

Sara Netanyahu, supruga izraelskog premijera Benjamina Netanyahu, pojavila se u nedjelju u sudnici na prvome ročištu po optužnici za pronevjeru u kojoj je tužiteljstvo tereti da je javnim novcem naručivala hranu za privatne potrebe. 

Prema optužnici iz lipnja Sara Netanyahu je zajedno s vladinim zaposlenikom potrošila više od 100.000 dolara za stotine obroka koje su isporučivali restorani, a što je protivno propisima jer u njihovu domu zaposlen je kuhar. 

Bračni par Netanyahu odbacuje sve optužbe.

Bude li osuđena,  Sari Netanyahu prijeti kazna do pet godine zatvora. 

Optužbe su apsurdne i neutemeljene, tvrdi premijer Benjamin Netanyahu, protiv kojega se vodi više istraga po optužbama za korupciju pa neki analitičari predviđaju da bi mogao biti prisiljen podnijeti ostavku.

Mediji su u prošlosti često izvještavali o neprihvatljivom stilu ponašanja danas 59-godišnje Sare Netanyahu.

Tako  je u 2017. godini bračni par dobio sudsku tužbu protiv izraelskog novinara koji je rekao da je Sara izbacila svog supruga iz auta tijekom svađe.

U 2016. sud u Jeruzalemu presudio je 47.000 dolara odštete osobi koja je bila zadužena voditi kućanstvo Netanyahuovih zbog pretrpljenog zlostavljanja.

Mediji ocjenjuju da sudski proces vjerojatno neće nanijeti znatniju političku štetu Benjaminu Netanyahuu koji služi četvrti mandat kao premijer Izraela i visoko kotira u anketama unatoč sudskim procesima.

Benjamin Netanyahu (68), je optužio izraelske medije da orkestriraju politički motiviran lov na vještice protiv njega i njegove supruge kako bi utjecali na njegovu biračku bazu desnice koja ga podržava. 

Sljedeći izbori u Izraelu trebaju se održati u studenome 2019., ali neki analitičari predviđaju prijevremene izbore. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...