Obavijesti

News

Komentari 74

Zbog novih nameta prosječna obitelj ima 1000 kuna manje

Zbog novih nameta prosječna obitelj ima 1000 kuna manje
1

Poskupljenje energeneta možda je najveći Vladin udar na domaći standard. Pravi šok, upozoravaju sindikalisti, slijedi na jesen kad će stići prvi računi za grijanje

VIDEO

Od dolaska Milanovićeve vlade zbog poskupljenja osnovnih režija četveročlana obitelj u Hrvatskoj na mjesečnoj bazi siromašnija je za oko 700 kuna. No kad se tome pribroji i veći PDV, obitelj mjesečno gubi i do 1000 kuna. Cijela ova računica je pod pretpostavkom da nemaju nikakav kredit, niti da plaćaju podstanarstvo. 

No, kada se uračuna prosječni trošak podstanarstva od 250 eura ili stambeni kredit od 300 eura s kamatama koje rastu, troškovi života su abnormalni. 

- Građani su od Vlade dobili neplanirani kredit na neodređeno vrijeme. Osnovni režijski troškovi obitelji porasli su minimalno 400 kuna, a gdje je sve ostalo. To građanima ova Vlada nije obećala – govori Mladen Novosel iz SSSH. 

Milanovićeva vlada uvela je i nove porezne razrede. 

Tako je primjerice, četveročlana obitelj iz Zagreba, u kojoj su oba roditelja zaposlena, za troškove na raspolaganju imala 11.500 kuna. Nakon uvođenja novih poreznih razreda za obračun plaća od 1. ožujka imaju više 28 kuna. Dvoje djece, računali smo kao poreznu olakšicu mami, zbog čega ona ima 124 kune veću plaću, no zato je ocu smanjena za čak 96 kuna. 

Porezna sjekira još jače je udarila na samce. 

Zaposleni muškarac, koji živi u glavnom gradu i koji je nekad zarađivao 11.500 kuna zbog novih poreznih razreda u ožujku je dobio plaću manju za 400 kuna. 

Četveročlana obitelj je za dva tanka goriva, koliko im nužno treba mjesečno za prijevoz do posla, od početka 2012. morala izdvojiti oko 100 kuna više, ovisno o promjeni cijena na benzinskim postajama. 

Zatim, ako su im djeca srednjoškolci, njihove ZET karte skuplje su za oko 40 kuna po djetetu. 

Ove godine pravi će izazov biti i odlazak na more, s obzirom na to da su i cestarine poskupjele 15 posto.

>>> Više o udaru Vlade na domaći standard čitajte u 24sata Expressu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 74

VIDEO

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka
LED VELIČINE LJEŠNJAKA

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka

Jaka tuča, veličine lješnjaka, pogodila je područje Županje: 'Sve je trajalo pet minuta, udarala je jako u prozore i krov kuće'

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'
GRMI I SIJEVA

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'

ZADAR - Spojilo se nebo i zemlja, struja mi je čak dva puta 'blicnila', rekla nam je čitateljica koja je poslala video tuče kod Zadra. Promjenjivo oblačno te nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C, prognoziraju iz DHMZ-a. Za osječku regiju i dalje je na snazi narančasti meteoalarm. Prema podacima sa stranice rain-alarm.com, oblačni sustav širi se iz Dalmacije prema sjeveru i istoku Hrvatske.
Usred tuče stali pod nadvožnjak na A3:  'Smrtno ugrožavaju sebe i druge. Kazne moraju biti više'
OPASNA ZAŠTITA OD TUČE

Usred tuče stali pod nadvožnjak na A3: 'Smrtno ugrožavaju sebe i druge. Kazne moraju biti više'

Kazna za zaustavljanje na autocesti je 60 eura: 'Vozači bi radije platili kaznu i riskirali vlastite živote i živote ostalih nego da saniraju štetu na limu'